Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 19. – 12:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában meg akarják változtatni a lakossági lakhatási támogatás nyújtásának eljárását – jelentették ki a Szociálpolitikai Minisztériumban.

A dokumentumtervezetet megvitatásra tették közzé az Ukrán Szakszervezetek Szövetségének honlapján - írja a Podrobnosztyi.ua.

Jelenleg az ellátások és a támogatások pénzbeli formájának két modellje létezik:

  • készpénz nélküli forma, amely szerint a pénzeszközök átkerülnek a Szociálpolitikai Minisztérium Oscsád bankban nyitott számlájára, ahonnan a bank az általuk benyújtott nyilvántartások szerint a lakás- és kommunális szolgáltatások végrehajtóinak számlájára küldi a pénzt;
  • készpénzforma, amikor a készpénzt közvetlenül a címzettnek fizetik ki egy bankintézetben nyitott számlájára, vagy az Ukrán Posta fiókjain keresztül. Ebben az esetben a vállalkozásokkal - a lakhatási és kommunális szolgáltatókkal - történő elszámolást a juttatásban vagy támogatásban részesülő felhasználó egyedül végzi.

Amit ajánlanak:

  • mivel 2021 januárjában közel 2,8 millió háztartás kapott lakhatási támogatást, beleértve körülbelül 2,6 millió háztartást (több mint 92%), melyek készpénzes formában kapták a szubvenciót, tanácsos átállni kizárólag a monetáris kifizetés formájára;
  • ebben az esetben azok az állampolgárok, akik lakhatási támogatást kaptak, kötelesek havonta önállóan fizetni az általuk ténylegesen elfogyasztott szolgáltatás költségeit, figyelembe véve a számukra készpénzben kifizetett lakhatási támogatást.

Ugyanakkor a kormány által képviselt állam megszünteti a számára szokatlan közvetítői feladatokat az állampolgárok, valamint a lakhatási és kommunális szolgáltatók között - áll a dokumentumban.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy akár 75 százalékkal drágulhatnak az élelmiszer árak Ukrajnában. Ukrajnában a zöldségárak már 25%-kal drágultak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a felére csökkentették a szubvenciók összegét. Ennek oka a lakossági gáz tarifák csökkenése lett.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!