Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 18. – 11:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az emberi egészségre veszélyes gyümölcsöket hoztak Ukrajnába. A gyümölcsben klórpirifosz-metilt találtak.

A klórpirifosz-metilt tartalmazó grapefruit-ot importáltak Ukrajnába. Ezt az anyagot különféle káros rovarok és atkák elleni küzdelemre használják.  

Az ukrán üzletek polcain olyan a grapefruitok jelentek meg, amelyeket emberre veszélyes anyaggal kezeltek – számolt be róla a Podrobnosztyi.ua hírportál  az Ukrán Állami Élelmiszer- és Fogyasztói Szolgálat Kijevi Főigazgatóságának Facebook-oldalára hivatkozva.

Törökországból (exportőr: Menas Mersin Zirai Urn. Ve Tik AS Mersin) Hollandiába (szállító: Staay Food Group, Papendrecht) exportálták őket, ahonnan Ukrajnába (a kijevi LLC "TS Plus" címzett) küldték.

A piaci szereplőket arra kérik, hogy vonják vissza ezeket a gyümölcsöket az értékesítésből.

Lehetetlen vizuálisan megkülönböztetni az ilyen gyümölcsöket. Minden fogyasztó azonban érdeklődhet a termék eredetéről.

A fogyasztóvédelmi szolgálat arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy a (044) 486-95-85 telefonszámon vagy e-mailben: info@kyiv-dpss.gov.ua forduljanak az szolgálathoz, ha ilyen gyümölcsöket találnak.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy akár 75 százalékkal drágulhatnak az élelmiszer árak Ukrajnában. Ukrajnában a zöldségárak már 25%-kal drágultak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Smihal megnevezte az élelmiszerárak emelkedésének okait. Az élelmiszerárak Ukrajnában a szezonális tényező hatására nőnek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!