Ukrajna | 2021. 03. 17. – 08:15 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A 8 éves ukrán modell és a 13 éves blogger viszonya nem tartozik a szexuális bűncselekmények fogalma alá. A jelenlegi törvények szerint a gyermekek közötti önkéntes szexuális kapcsolatokat nem büntetik – jelentette ki Tamara Buhajec ügyvéd, a JurFem Ukrán Női Ügyvédek Egyesületének  tagja a Hromadszke rádió műsorában. 

"Ebben a helyzetben nehezen tudom megmondani, van-e a közigazgatási vagy a büntető törvénykönyvnek olyan cikkelye, vagy bármilyen más felelősség, amelynek értelmében felelősségre vonható a lány anyja. Azokon a képeken a gyermek ápolt, rendezett, minden szükségletével el van látva. Nehéz megmondanom, hogy az ilyen viselkedés hogyan befolyásolja a gyermek pszichés állapotát.  

A gyermekek közötti, önként vállalt szexuális kapcsolatokat nem kriminalizálják"

- mondta az ügyvéd, akit az Unian.ua hírportál idéz. 

Elmondása szerint a 13 éves fiút sem vonják felelősségre. 

"Korábban volt egy cikkely, amely bűncselekménnyé nyilvánította a nemi életet a még nem érett személlyel. De a Lanzarote-i Egyezmény ratifikálásával kapcsolatban változások történtek. Most azt mondják, hogy az önkéntes jellegű gyermekek közötti nemi kapcsolat nem tartozik büntetőjogi felelősség alá. Ha felnőttről beszélünk, akkor vannak bizonyos pontok. Ezt a 13 éves fiút nem vonják felelősségre" - magyarázta az ügyvéd.

Korábban hírt adtunk arról, hogy 8 éves ukrán kislány viszonya borzolja a kedélyeket Ukrajnában. Ukrajnában egy 8 éves modell randizni kezdett Pasa Pay 13 éves bloggerrel. A kislány az Instagramon számolt be kapcsolatáról.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az óvónők nem engedték, hogy a kisfiúk a WC-ben a számukra megszokott módon, azaz állva végezzék szükségleteit. A gyerekekhez „rendőrséget” is hívtak, illetve kinevették őket. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés