Nigéria | 2021. 03. 17. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Motorokon támadó fegyveres terroristák legalább 58 civilt mészároltak le a forrongó nigeri Tillabéri régióban, majd felégették egy ottani település magtárait – közölte a nigeri kormány szóvivője kedden.

Abdourahmane Zakaria az állami televízióban azt nyilatkozta, hogy háromnapos gyászt rendeltek el az áldozatok emlékére - írja az MTI.

Az emberek éppen a mali határon található Banibangou településen rendezett állatvásárról tértek vissza hétfőn Chinagoder és Darey Dey településekre,

amikor járműveiket megállították a támadók, akik legyilkolták az utasokat.

A feltételezett szélsőségesek értékes élelmiszerkészleteket rejtő magtárakat is megsemmisítettek Darey Dey településen.

Egyelőre egy terrorista csoport sem jelentkezett elkövetőként, ugyanakkor köztudomású, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet helyi ága tevékeny a régióban.

Januárban mintegy százan vesztették életüket két falu elleni támadásban szintén a Tillabéri régióban. Az elkövetők kilétét továbbra is homály fedi.

Tillabéri Mali, Burkina Faso és Niger hármas határának térségében található, ahol szélsőségesek vetették meg a lábukat, és rendszeresen indítanak portyákat a polgári lakosság ellen.

Egyes frakciók az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz, mások az Iszlám Államhoz tartoznak.

Az ENSZ adatai szerint a dzsihadisták támadásaiban Maliban, Burkina Fasóban és Nigerben tavaly négyezren haltak meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Nigériában lelőhetnek bárkit, aki engedély nélkül tart AK-47-es gépkarabélyt. Muhammadu Buhari államfő azért hozta a rendeletet, mert a 214 millió lakosú országban egyre romlik a közbiztonság.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy belefulladt egy megvert 14 éves francia lány a Szajnába Párizs egyik észak-nyugati elővárosában, halálával összefüggésben őrizetbe vették két gimnáziumi osztálytársát.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!