Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 16. – 07:34 | Kárpátalja |
Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat elhárítási szakemberei megállapították, hogy egy beregszászi járási lakos fiktív magyar állampolgárságot biztosít külföldieknek.

Az SZBU emberei megakadályozták, hogy többek között 

orosz állampolgárok illegálisan juthassanak be az EU-ba, Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba.

A titkosszolgálat munkatársai megállapították, hogy az illegális tevékenységet egy beregszászi járási lakos szervezte meg, aki segítette a külföldieket, köztük az oroszokat is, hogy fiktív magyar állampolgárságot szerezzenek további vízummentesség érdekében 162 országba, köztük az Egyesült Államokba és az Egyesült Királyságba.

Az SZBU szerint az ügyfelek 25-30 ezer eurót fizettek a gyanúsítottnak, hogy segítse őket magyar állampolgársághoz jutni.

Az összeg fejében hamis iratokkal igazolták a magyar felmenőket.

Az „ügyfelek” között a bűnözői világ és a szervezett bűnözői csoportok képviselői is voltak.

A büntetőeljárás keretein belül az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyomozói  házkutatást végeztek a gyanúsított lakóhelyén. 

A nyomozati cselekmények során tárgyi bizonyítékokat találtak és foglaltak le,

amelyek megerősítik az illető részvételét a bűncselekményben.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 332. (személyek illegális átjuttatása Ukrajna határain keresztül) és 358. (dokumentumok, pecsétek, bélyegzők és formák hamisítása, hamisítványok értékesítése vagy használata) cikkelyek értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.  

Az illegális tevékenységek megszüntetését a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási irányítása alatt végezték – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a karantén megsértése miatt büntettek meg egy étteremtulajdonost az Ungvári Kistérségben. Az elkövetőt 34–170 ezer hrivnya pénzbüntetéssel sújthatják.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy robbanás történt egy autóban Ungváron. Az illetékes hatóságok vizsgálják az eset pontos okait és körülményeit.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!