Ukrajna | 2021. 03. 16. – 11:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában a lezárás akkor vezethető be, ha több régió bekerül a karantén vörös zónájába. A feltétel azoknak a régióknak az 50-70%-a, amelyek a lehető legnagyobb mértékben szigorították a korlátozásokat.

Ezt Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője jelentette be a Szólásszabadság műsor adásában – közli az RBC Ukraina hírportál. 

A tárcavezető megnevezett egy olyan feltételt,

amely mellett szigorú karantén vezethető be az egész országban.

"Az adaptív karantén stratégiáján fogunk mozogni. Ha a régiók több mint 50-70%-a vörös szintre kerül, akkor szigorú karanténról fogunk beszélni az egész országban" - mondta Sztepanov, válaszolva arra a kérdésre, hogy lesz-e lezárás Ukrajnában.

Mint tudjuk, Ukrajna február 24-e óta adaptív karantént működtet, amelyen belül az egész ország négy zónára oszlik (piros, narancs, sárga, zöld).  

Ugyanakkor a legsúlyosabb korlátozások a vörös zónában vannak. 

Itt különösen a kávézók, éttermek, mozik, bevásárló- és szórakoztató központok munkája tiltott, a személyszállítás tilos (a városi közlekedés speciális bérletekkel közlekedik, a vasút pedig csak speciális járatokkal jár). A vörös zónában az iskolák távoktatással működnek.

Március 15-i adatok szerint Ukrajnában a vörös zónában négy régió található: Zsitomir, Csernivci, Ivano-Frankivszk és Kárpátalja.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrajnai Ternopilban a karantént megsértő intézményektől el kell zárni a vizet, a fűtést és más hálózatokat. Ezt a város polgármestere, Szerhij Nadal jelentette ki.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy idén az ukránoknak nem kell számítaniuk európai utazásokra. Az ukránoknak nem érdemes arra számítaniuk, hogy idén Európába utaznak. A turisztikai piac inkább Törökország-orientált.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés