Ukrajna | 2021. 03. 16. – 10:07 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában egy 8 éves modell randizni kezdett Pasa Pay 13 éves bloggerrel. A kislány az Instagramon számolt be kapcsolatáról.

Milana rendszeresen bemutatja követőinek, hogyan tölti idejét a párjával: videókat forgatnak, moziba járnak, csókolóznak.

Egyébként a lány barátja, Pasa is a közösségi hálón osztotta meg a kapcsolatát. A profilfejlécben megjegyezte, hogy 5 év korkülönbség van köztük.

A közösségi hálózat működtetői szerint a lány anyja engedi gyermekének, hogy "élje a személyes életét", sőt fotókat is közzétesz a "párról".

A 8 éves lány és a 13 éves fiú "kapcsolatára" Mikola Kuleba, a gyermekjogi ombudsman is hevesen reagált.

Elmondása szerint, ezzel kapcsolatban a rendvédelmi szervekhez fordult.

"Amint szombaton megtudtam, milyen anyagok találhatók a közösségi hálózaton, azonnal a Belügyminisztériumhoz, a Legfőbb Ügyészséghez és a kiberrendőrséghez fordultam az ilyen anyagokra adott megfelelő válaszért. Ma már hivatalosan is a rendvédelmi szervekhez és a szociális szolgálatokhoz fordultam" - mondta Kuleba.

Ami mostanra kiderült, az az, hogy Moszkvában van egy produceri cég, amely valójában szüleik segítségével vezeti ezeket a gyerekeket. Mikola Kuleba szerint ez elfogadhatatlan, mivel ez a gyermekek jogait sérti. 

Az ombudsman emlékeztetett arra, hogy e történet szereplőinek milliomos a követő tábora a közösségi hálózatokon.

"Ez ösztönözheti más tizenéveseket ugyanerre a cselekvésre. Arra ösztönözheti a fiatal lányokat és fiúkat, hogy bizonyos szexuális magatartást ábrázoló, ilyen jellegű videotartalmakat és fényképeket készítsenek, és terjesszenek érvényesülésük érdekében, hogy megszerezzék a hasonló korosztályú tinédzserek támogatását. Ami engem illet, ez a jövőben a szexuális erőszak számának növekedéséhez, valamint a pedofília eseteihez vezethet" - magyarázta az ombudsman.

Szerinte az államnak, a társadalomnak és a sajtónak kategorikusan reagálnia kell az ilyen esetekre - írja a Podrobnosztyi.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy "WC-botrány" tört ki egy kijevi óvodában. Az óvónők nem engedték, hogy a kisfiúk a WC-ben a számukra megszokott módon, azaz állva végezzék szükségleteit. A gyerekekhez „rendőrséget” is hívtak, illetve kinevették őket. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy összeláncolva akar élni három hónapig a szerelmespár Kijevben. Ukrajna fővárosban, Kijevben Valentin-napon, február 14-én, egy szerelmespár, Olekszandr és Viktória úgy döntött, hogy teszteli érzelmeit, és összeláncolták kezeiket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés