Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 13. – 15:00 | Ukrajna |
A Naftohaz Ukrajna állami vállalat 2021. április 1-jétől a piaci folyamatok alapján állapítja meg a földgáz árát. Fotó: Internet

Hirdetés

A Naftohaz Ukrajna állami vállalat 2021. április 1-jétől a piaci folyamatok alapján állapítja meg a földgáz árát.

Ukrajnában 2021. február 1-jétől köbméterenként 6,99 hrivnyában maximálták a földgáz árát, írta az RBC Ukrajna a Naftohaz sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelenlegi földgázár érvényességi ideje ez év március 31-én ér véget,

április 1-jétől a gázárat a piac alakítja majd ki.

A vállalatnál ugyanakkor azt jósolják, hogy

a piaci árakra való áttérés után a földgázszolgáltatók árajánlatai jelentősen eltérnek majd a jelenlegi árajánlattól.

A földgázszolgáltatók árajánlatai, figyelembe véve a szabad gázpiac féléves tapasztalatait, jelentősen eltérnek majd egymástól. 

Decemberben például a Naftohaz Ukrajna vállalat akár 40% -kal kedvezőbb árakat is kínált ügyfeleinek - áll a sajtóközleményben.

A Naftohaz ugyanakkor megjegyezte, hogy a mai napig csaknem 300 ezer szubvencionált változtatta meg a gázszolgáltatóját a Naftohazra.

Felhívják a többi földgázfogyasztó figyelmét, ha kedvező áron szeretnének minőségi szolgáltatásokat kapni, ne késlekedjenek megtenni a szükséges lépéseket.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy Denisz Smihal, ukrán miniszterelnök közlése szerint az éves gázár 2021 második negyedévének végére kezd működni. Ezzel a tarifával az ukránok elkerülhetik a havi gázár ugrásokat. Ugyanakkor a fogyasztóknak megmarad a joguk, hogy a havi tarifákat használják.

Továbbá emlékeztetnénk, hogy az Energiaügyi Minisztériumban többek között azon dolgoznak, hogy áttérjenek egy egységes számlára, melyen a földgáz ára és a földgáz szállítási díja egyaránt szerepelni fog. Emellett el akarják érni, hogy a szállítási tarifa egyes régiókban ne legyen magasabb, mint a más régiókban.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!