Ukrajna | 2021. 03. 13. – 12:06 |
Két ukrán férfi vesztette életét Csehországban, amikor illetéktelenül behatoltak egy zöldségraktárba. Fotó: Internet

Két lemberg megyei férfi vesztette életét Csehországban, amikor illetéktelenül behatoltak egy zöldségraktárba.

A lemberg megyei Turka város két lakóját találták meg holtan egy csehországi mezőgazdasági termékek tárolására szolgáló hűtőraktárban – közölte az Ukrajinszki Novini hírportál.

A rendelkezésre álló információk szerint

a 30 és 31 éves férfiak illetéktelenül hatoltak be egy speciális gázzal megtöltött hűtőraktárba, ahol a helyi mezőgazdasági vállalkozások gyümölcsöt tároltak. 

A hangárhelyiségben nem volt oxigén, ezért az ukránok megfulladtak.

A Külügyminisztériumban arról  nyilatkoztak, hogy az ukrán konzulátus alkalmazottai már készítik az ukránok holttesteinek Ukrajnába történő hazaszállításához szükséges dokumentumokat.  A helyi rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit.

Az elhunyt ukrán férfiak többször is Csehországba utazott pénzkeresés céljából. Mindkét férfi házas volt és gyermekeik is voltak.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Lengyelországban nemcsak az ország állampolgárai, hanem a legálisan ott élő, dolgozó vagy tanuló ukránok is kaphatnak koronavírus elleni védőoltást, melyet ingyen adnak be. A koronavírus elleni gyógyszer Lengyelországban mindenki számára elérhető, még a hajléktalan emberek számára is.

Két parkoló autót gyújtott fel Sárváron egy ukrán állampolgárságú férfi. A gyújtogatót rövid időn belül sikerült elfogni; őrizetbe vették és rongálás és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás indult ellene.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés