Kárpátalja | 2021. 03. 13. – 15:53 |
A tiszaújlaki határátkelőhelyen 500 hrivnya kenőpénzt ajánlott fel egy ukrán férfi a határőröknek, hogy ne kerüljön karanténba

A tiszaújlaki határátkelőhelyen 500 hrivnya kenőpénzt ajánlott fel egy ukrán férfi a határőröknek, hogy ne kerüljön karanténba

Március 12-én a tiszaújlaki ellenőrző ponton a Munkácsi Határőrség munkatársai egy újabb megvesztegetési kísérletet akadályoztak meg, közölte a Mukachevo.net.

Egy 46 éves ukrán állampolgár 500 hrivnyával próbálta megvesztegetni a határőröket.

A határátlépést követően

az ukrán férfi nem akarta telepíteni a Vdoma (Вдома) alkalmazást, ezért kenőpénzt ajánlott fel a határőröknek. 

A katonák kategorikusan elutasították az ajánlatot, az esetről pedig értesítették a parancsnokukat.

Csak a múlt héten a határőrök ötször utasították el az illegális pénzjutalmakat, összesen 15 ezer forint és 500 hrivnya értékben.  Az utazók minden esetben el akarták kerülni a COVID-19 által okozott fertőzés terjedésének megakadályozására irányuló intézkedéseket.

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ungvári határátkelőhelyen egy 38 éves moldovai állampolgár próbálta megvesztegetni határőröket. A külföldi férfi „zöld kártya” biztosítási kötvény nélkül egy külföldi rendszámú autóval próbált belépni Ukrajna területére. A problémamentes határátkelés érdekében megpróbálta megvásárolni a katonákat.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés