Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 12. – 09:07 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján a mentőszolgálat munkatársai leállították a kijevi turista keresését, aki barátjával együtt február 14-én a Kárpátokban, a Himba hegy területén tűnt el.

A mentősök megtálalták a síelő barátját.

Erről Natália Batir, az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának szóvivője számolt be – írja a PMG.ua internetes kiadvány. 

Natália Batir emlékeztetett arra, hogy az operatív keresési műveletek három napig tartanak, majd a további keresést az összes lehetséges technika és ember bevonásával hét napon keresztül végzik.

A jövőben a DSZNSZ kárpátaljai megyei főosztályának vezetősége eldönti, hogy folytatja-e a kereséseket.

A keresési műveletek csaknem egy hónapig tartottak, sajnos eredménytelenül. Nem tudták meg, hol vannak az eltűnt síelő nyomai, nem találták meg sem a holttestet, sem magát a férfit. Ezért állították le a keresést - magyarázta a szóvivő.

Jelenleg a turistát nyomtalanul eltűntnek nyilvánították.

A mentőszolgálatnál továbbá megjegyezték, hogy a keresési műveleteket a hóolvadás után folytatják majd.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy nemzetközileg körözött külföldi férfit fogtak el Kárpátalján. A külföldit ideiglenes őrizetbe helyezték.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy rablást követett el egy donyecki férfi Kárpátalján. Egy donyecki születésű férfi krími ismerősével együtt rablótámadást követett el Kárpátalján egy szolyvai lakos ellen.  A rablók 30 000 hrivnyát loptak el áldozatuktól.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!