Ukrajna | 2021. 03. 11. – 12:39 |
Fotó: Galka.ua

Március 11-én Ivano-Frankivszk megye vállalkozói lezárták a Bukovel síközponthoz vezető utat. Az helyiek az üdülőhely bezárását követelik. 

Az útlezárási akció körülbelül 10 órakor kezdődött,

résztvevői a Bukovelhez vezető úton a zebrán közlekednek

- írja a Galka.ua hírportál.

Lyudmila Klimcsuk, a SaveFOP - Ivano-Frankivszki mozgalom képviselője szerint Ivano-Frankivszk, Kalus, Dolina és Kolomija középvállalkozásainak képviselői vesznek részt az akcióban.

A vállalkozóknak alábbi követelményeik vannak:

  1. A kisvállalkozásokat karanténba helyezték - a helyzet nem javult, hanem romlott.
  2. Arra a kérdésre, hogy meddig tart a karantén, senki sem tud válaszolni, talán április végéig, mint tavaly.
  3. A munkát betiltották, de az adókat és a bérleti díjakat nem szüntették meg, a közüzemi árakat emelték, a koronavírus terjed, kezelése pedig fizetett. Mivel kell fizetni?
  4. Az Egészségügyi Minisztérium szerint Ivano-Frankivszk megyében a koronavírus a Bukovelen ütötte fel a fejét. Ezt az Ukrajna 30. Infrastruktúra fórumon mondta el Kiril Timosenko, az Elnöki Hivatal vezetőjének helyettese. Ezért logikus következtetés, ha a vírus forrása a Bukovel üdülőhelye, sürgősen le kell zárni, hogy megszakítsuk a fertőzés terjedését.
  5. A vállalkozások egyenlő feltételek mellett működhessenek: szigorú korlátozások mindenki számára, kivétel nélkül, világosan meghatározott időszakra; engedély a kisvállalkozási tevékenységre és a karantén normák betartásának ellenőrzése.

Korábban hírt adtunk arról, hogy csaknem tízezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában. Az elmúlt nap folyamán Ukrajnában a koronavírussal fertőzöttek száma több mint 2,7 ezer emberrel nőtt, 262-en meghaltak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 463 új koronavírus-fertőzési esetet regisztráltak Kárpátalján. A pandémia kezdete óta összesen 33 250, míg az elmúlt nap folyamán 334 beteg felgyógyult a kórból. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés