Magyarország | 2021. 03. 11. – 09:00 |
Fotó: Kárpátalja.ma

Ha Magyarországon beindul a választási kampány, azt onnan tudhatjuk, hogy egyes politikai erők két lábbal kezdik taposni a kárpátaljai magyarságot.

A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy tudomásuk szerint élénk a forgalom a magyar–ukrán határon,

mert jönnek felvenni „az úgynevezett ukrán nyugdíjat”, vásárolni, de a „hírek szerint, az elmondások alapján oltakozni is”

– idézte az MTI Vadai Ágnest, melyet a Kárpátalja.ma közöl.

A DK utóbbi kapcsán írásban kérdezi Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy a kormány a koronavírus elleni vakcinák  rendelésekor számolt-e a magyarországi lakhellyel nem rendelkező, határon túli magyar állampolgárokkal.

A tömeges határátkelésről csak annyit, hogy hiába az anyaország 24 órás, 30 km-es engedménye, ha Ukrajna folyamatosan kockázatosnak minősíti Magyarországot. Nemhogy nyugdíjat felvenni, de levelet postázni, gyógyszert kiváltani, orvoshoz eljutni sincs lehetőségünk, hacsak nem vállalunk be két hét karantént vagy az azt kiváltó PCR-tesztet, amit még a „magyar pénzen dőzsölő nyugdíjas” sem engedhet meg gyakran magának.  

A határátkelőhelyeken többségében a külföldi munkavállalók miatt van hosszas várakozási idő.

Summázva, eddig megvásárolt szavazók voltunk, ezentúl a vakcinákat is ellopjuk az anyaország lakosaitól. Duplán is tolvajok. Köszönjük a megtisztelő jelzőket, s a kitüntető figyelmüket!

Korábban hírt adtunk arról, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában. Újabb álhír és hazugság a Politico állítása, ezt mindennél jobban cáfolja az a tény, hogy a magyar oltási program az egyik legeredményesebb Európában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkij utasítást adott a vakcináció felgyorsítására. Ennek érdekében javasolta mobil csoportok és más osztályok erőforrásainak bevonását.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés