Kárpátinfo.net


Megosztás


Ukrajnában, Rivne megyében tragikus körülmények között meghalt egy négy hónapos csecsemő. A helyiek szerint a tragédia egy macska miatt történt, amely a baba arcán aludt el.  

A szörnyű eset Osztrog városban történt. Előző nap az anya egy babakocsiban az udvarra vitte a négy hónapos babáját. Amikor a gyermek elaludt, a nő visszatért a házba.

A szomszédok szerint ekkor a macska bemászott a kisfiú kocsijába, és valószínűleg az arcára feküdt. 

Amikor a szülők a gyermekükhöz szaladtak, az már nem lélegzett. Azonnal kihívták a mentőt. Az orvosok csaknem egy órán keresztül a próbálták megmenteni a gyermek életét, sajnos eredménytelenül.

A hívásra érkezett felcser megvizsgálta a csecsemőt, aki már nem élt. A gyermek az ágyon feküdt, az apa pedig közvetett szívmasszázst végzett. Minden szükséges intézkedést megtettek, de pozitív eredmény nem történt. A gyermek halálát fulladás okozta – nyilatkozta Tetjana Valihura, a helyi mentőszolgálat vezetője. 

Az Osztrogi Kerületi Kórházban már csak a gyermek halálát konstatálták. A szomszédokat sokkolta a tragédia, az egész város együtt érez a szülőkkel.

A kisfiú édesanyja még mindig sokkos állapotban van. 

A helyiek szerint a szülőknek négy gyermekük van. A szomszédok pozitívan beszéltek a családról. A kis Dmitro volt a legfiatalabb a családban. 

A rendőrségen baleset miatt indítottak büntetőeljárást. Az állatorvosok szerint nem meglepő, hogy a macska meleg helyet keresett a hideg évszakban.

Nem ritkák azok az esetek, amikor a macskák a csecsemők arcán alszanak el.

Tavaly egy öt hónapos csecsemő halt meg Szumi megyében, egy évvel ezelőtt pedig egy kilenc hónapos lány halt meg Vinnyica régióban.  

Az ilyen tragédiák megelőzése érdekében mind az orvosok, mind az állatorvosok azt tanácsolják a szülőknek, hogy legyenek figyelmesek - írja a Podrobnosztyi.ua.