Ukrajna | 2021. 02. 27. – 15:44 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A koronavírus megbetegedések gyors terjedése miatt Ukrajna hét megyéje bármely nap bekerülhet a "vörös" zónába.

A Korrespondent.net Viktor Ljasko, országos tisztifőorvos Facebookos bejegyzésére hivatkozva írta, hogy Vinnica, Doneck, Zsitomir, Kárpátalja, Zaporizzsja, Luhanszk és Ternopil megyékben "narancssárga" szintű járványveszély van.

Vagyis ezek a megyék a következő napokban potenciálisan a "vörös" szintre is átvihetők.

Ljasko hozzátette, hogy a Csernyivci megyében március 1-jén 00:00-tól járványveszély "vörös" szintjének megfelelő karanténkorlátozásokat vezetnek be. A korlátozások szigorításának okai között Viktor Ljasko a fertőzések számának és a kórházi betegek számának növekedését nevezte meg.

A "covid" kórházakban a betegek heti növekedési üteme 15% -ról 25% -ra gyorsult fel. Ezekben a kórházakban naponta 50-60%-kal több beteg kerül kórházba, mint amennyit elbocsátanak. Az összes covidos kórházi ágyak átlagos kihasználtsága Csernyivci megyében 60 % - magyarázta Ljasko.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Ivano-Frankivszk megyében a koronavírus okán kialakult kritikus helyzet miatt bevezetik a vörös szintű epidemiológiai karantént. „Lehetetlen legyőzni vagy megfékezni a koronavírus betegségének gyors terjedését további korlátozó járványellenes intézkedések nélkül”- jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi  tisztifőorvos.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés