Ukrajna | 2021. 02. 24. – 09:04 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az Energiaügyi Minisztériumban azon dolgoznak, hogy az elfogyasztott gázra és a szállítási díjra ismét egységes gázszámlát vezessenek be.

Golos.ua hírportál Jurij Vitrenko megbízott energiaügyi miniszter Facebook-oldalára hivatkozva közölte, hogy  az Energiaügyi Minisztériumban többek között jelenleg azon dolgoznak, hogy

áttérjenek egy egységes számlára, melyen a földgáz ára és a földgáz szállítási díja egyaránt szerepelni fog. 

Emellett el akarják érni, hogy a szállítási tarifa egyes régiókban ne legyen magasabb, mint a más régiókban - írta Jurij Vitrenko.

Elmondása szerint a kormány azon dolgozik, hogy a kiskereskedelmi piacon korlátozza a beszállítók felárait, és optimizálni akarják a nagykereskedelmi piac munkáját is.

Vitrenko hozzátette, hogy a minisztérium javasolja a díjszabás elveinek megváltoztatását is.

El akarjuk érni, hogy a fogyasztók biztosak legyenek abban, hogy a hálózatüzemeltetők hiányosságait nem rájuk hárítják át. Illetve a befolyó pénzt nem kivonják, hanem befektetik a gáz-, hő- és villamosenergia-ellátás minőségének és megbízhatóságának javításába - írta a miniszter.

Korábban Jurij Vitrenko kijelentette, hogy a gázt nem lehet 2,6 hrivnyás önköltségi áron eladni a lakosság számára, mert sokan nem fogják tudni még ezt az összeget sem kifizetni. Az így befolyt összegből pedig a rászorulókat támogatják.

Jurij Vitrenko megbízott energiaügyi miniszter megígérte, hogy a gázárak az idei év végéig nem emelkednek majd.  Elmondása szerint  a kormány olyan fenntartható megoldáson dolgozik, amely lehetővé teszi,  hogy a fogyasztók ne fizessenek többet, mint 6,99 hrivnya egy köbméterért.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés