Kárpátalja | 2021. 02. 22. – 13:08 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 22-én sor került a Beregszászi Városi Tanács 4. ülésszakának második plenáris ülésére.

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tett közleményéből megtudhattuk, hogy a napirenden szereplő kérdések megvitatása előtt

bemutatkozott Vaszil Szamkin főhadnagy és Volodimir Jakimcsuk őrnagy, a kistérség két rendőrtisztje,

akik rendvédelmi feladatokat látnak el — pótlólagosan a rendőrség osztálya mellett.

Városunk első embere továbbá kiemelte, hogy az ülésen elfogadott egyik fontos döntés volt azon átadási jegyzőkönyvek jóváhagyása, amelyek szerint a törvényeknek megfelelően

territoriális közösségünk tulajdonába kerül az egykori községi tanácsok vagyona.

A képviselők továbbá hozzájárultak, hogy a tanács belépjen a nemzeti kisebbségek oktatási-művelődési központja, illetve a járási sportiskola alapítói közé - tette hozzá Babják Zoltán.

Az ülésen emellett döntés született arról, hogy térítésmentesen a territoriális közösség kommunális tulajdonába veszik a Munkácsi út 14. sz. alatt lévő vagyont, illetve átszervezik a járási territoriális szociális központot és a városi territoriális szociális központot, összevonva ezeket.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Mennyei század hőseire emlékeztek Beregszászban. Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tett közleményében kiemelte, hogy tragikus évfordulókra emlékeznek e napokban Ukrajnában: 2015. január 21. és február 18. között zajlottak a harcok Debalcevéért.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk a Beregszászi Kistérségben. Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a beregvidéki rendőrség információi szerint egy országos projekt keretében nemsokára rendőrtisztek kezdenek dolgozni a Beregszászi Kistérségben.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!