Kárpátalja | 2021. 02. 18. – 07:50 |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a beregvidéki rendőrség információi szerint egy országos projekt keretében nemsokára rendőrtisztek kezdenek dolgozni a Beregszászi Kistérségben.

Egy olyan bizottság választja ki őket, amelynek tagjai között ott lesznek a rendőrség képviselői, illetve kistérségünk vezetője is - hangsúlyozta a polgármester.

"Ennek megfelelően nem csak a rendőrségi vezetőiknek, hanem közösségünk vezetőjének is beszámolással tartoznak majd a munkájukról" - írta városunk első embere.

Csak a jelenleg is szolgálatot teljesítők közül kerülhetnek ki ők.

Babják Zoltán kitért arra is, hogy ahhoz, hogy betölthessék e beosztást, tesztelik őket, interjún, illetve poligráfos hazugságvizsgálaton kell részt venniük.

Emellett tanfolyamot is tartanak számukra, melynek során elsajátíthatják a faluhelyen végzendő rendőri szolgálat sajátosságait, a közösségi rendészet alapjait.

E rendőröknek például személyes kapcsolatot kell kiépíteniük a közösség minden tagjával,

megelőző munkát kell kifejteniük a helyi lakosság körében,

segítséget kell nyújtaniuk a konfliktusos helyzetek rendezéséhez, küzdeniük kell a gazdasági kalózkodás, az orvvadászat, az orvhalászat ellen - világított rá a polgármester.

Korábban hírt adtunk arról, hogy új vezetőt kapott a Kárpátaljai Megyei Rendőrség. Jaroszlav Kolesznyik lett a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság új vezetője.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy április végéig hosszabbítják a karantént Ukrajnában. A Miniszteri Kabinet 2021. április 30-ig meghosszabbította Ukrajnában a karantént, és február 24-től sárga járványügyi szintet állapított meg az országban.  


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!