Kárpátinfo.net


Megosztás


Ukrajnában a karantén ideje alatt a megyék közötti tömegközlekedési eszközökön csak oltási igazolással vagy PCR teszttel lehet tartózkodni.

Az ukrán Miniszteri Kabinet új szabályokat hagyott jóvá a személyszállításra a karantén időszakában.

Ezt október 11-én, hétfőn jelentette be az Egészségügyi Minisztérium sajtószolgálata - írja a Korrespondent.net hírportál.

Október 21-től a megyék közötti személyszállítás engedélyezett a sárga, narancssárga vagy piros karanténzónában található megyékben feltéve, hogy minden vezető, a légi fuvarozó személyzete és az utasok rendelkeznek az alábbi dokumentumok egyikével:

  • egy dokumentum, amely megerősíti a teljes oltást vagy egy dokumentum, amely megerősíti a vakcina első adagjának felvételét a járványveszély sárga szintjében lévő megyékben;
  • nemzetközi, belföldi vagy külföldi oltási igazolvány, amely megerősíti a COVID-19 elleni oltást egy adag egyadagos oltóanyaggal vagy két adag kétadagos vakcinával, negatív PCR-teszt eredményt bizonyító okmány, vagy a személy felépülését igazoló dokumentum, amelyek többek között a Gyija (Дія) mobilalkalmazásban is lekérhetők;
  • 72 óráig érvényes negatív PCR- vagy gyors teszt.

Az új szabályok vonatkoznak mind a rendszeres, mind a nem menetrend szerinti személyforgalomra. Itt a buszjáratokról, a megyék közötti légi és vasúti közlekedésről van szó.

A megfelelő szabályok nem vonatkoznak a városi és a régión belüli szállításra.

A fuvarozó felelős e dokumentumok rendelkezésre állásáért minden vezető, repülőgép-személyzet és utas esetében.