Ukrajna | 2021. 02. 03. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Viktor Janukovics, Ukrajna egykori elnöke a Főügyészséghez és az Állami Nyomozó Irodához fordult azzal a kéréssel, hogy az ügyészek látogassák meg ideiglenes lakóhelyén Oroszországban, hogy „tisztázzák a majdanon történt esetek kivizsgálásának minden szükséges kérdését”.

A kérelmet Janukovics védőügyvédje nyújtotta be.

Az ügyvédek valótlannak nevezik a vádat, miszerint az exelnök Oroszország javára írt alá a „harkovi megállapodásokat”, s ezzel hazaárulást követett el - írja a Karpat.in.ua.

Vitalij Szergyuk ügyvéd szerint „Janukovics hollétéről az ukrán bűnüldöző szervek már régóta tudnak”.

A Főügyészség azt állítja, hogy Oroszország nem nyújt megfelelő nemzetközi segítséget ahhoz, hogy Rosztov-na-Donuban ki tudják hallgatni az egykori államfőt, s ezzel Janukovics ügyvédjei is tisztában vannak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szankciókat vezetett be az ellenzékhez kötődő tévécsatornák ellen. A szankciókról szóló rendelet kedd éjszaka jelent meg az elnöki hivatal honlapján.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Volodimir Zelenszkij elnök egyik interjújában elmondta, új szakaszra számít Ukrajna és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok fejlődésében Joe Biden beiktatása után.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés