Ukrajna | 2021. 01. 23. – 10:27 |
Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szerint Ukrajnában a koronavírus-járvány 2021 végére jelentősen gyengülhet. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az egyik tv-csatorna műsorában elmondta, hogy Ukrajnában a koronavírus-járvány 2021 végére jelentősen gyengülhet.

A Golos.ua információi szerint az ukrán egészségügyi miniszter elmondta, hogy számítása szerint

ebben az évben már komoly megkönnyebbülést tapasztalhatunk.

"Nagyon szeretném, ha a nyárba bizonyos korlátozásokkal, talán maszkokkal lépjünk be, de hogy minden más visszatérjen a normális kerékvágásba” - mondta Makszim Sztepanov.

Ezenkívül az egészségügyi tárcavezető arra buzdította az ukránokat, hogy

még akkor is készíttessenek koronavírus tesztet, ha csak egyszerű légzőszervi betegségek tüneteit észlelik.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint hatékony, megbízható és engedélyezett az orosz Szputnyik V vakcina és meg lehet kezdeni az oltást Magyarországon. Ez egy vektor vakcina, amely egy elölt vírust tartalmaz, ami már nem tud szaporodni. A szervezet azonban ezt felismeri és elkezd ellene immunválaszt kialakítani. Ezt az oltóanyagot is két alkalommal kell beadni, a két vakcina pedig nem egyezik meg – emelte ki.

Emlékeztetőül Angela Merkel német kancellár Berlinben elmondta, hogy újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget az új típusú koronavírus „brit” változata Németországban. Mint mondta, minden eszközzel lassítani kell az eddigieknél sokszorosan fertőzőképesebb vírusváltozat terjedését.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!