| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Irka-karácsony Beregszászban

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség Irka című gyermeklapja december 19-én tartotta hagyományos Irka-karácsonyi ünnepségét. Az eseménynek a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház adott otthont.

A program szervezői a hűséges olvasókat, Kárpátalja iskoláinak kis- és nagycsoportos tanulóit hívták meg az eseményre. A jelenlévőket Espán Margaréta, a lap főszerkesztője köszöntötte.

„A mai nap az ünneplésről, a barátságról és a találkozásról szól”

– hangsúlyozta. Szabó Viktor görögkatolikus atya a szeretet ünnepére, Jézus születésére emlékeztette a gyerekeket.

„Advent a várakozásról szól. A harmadik vasárnap pedig az örömöt jelenti. Így örüljünk közösen az ajándékoknak, a verseknek és egymásnak”

– emelte ki Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke.

Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja kellemes ünnepeket kívánt a résztvevőknek.

„Minden évben meghirdetjük a Miénk a Város című online játékot.

Idén a kárpátaljai diákok voltak a legaktívabbak ebben, amihez gratulálok. A játékcsomagok könyveket, fejlesztő társasjátékokat tartalmaznak, amelyeket iskolátoknak nyertetek” – tudatta Bujdosó János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Kárpátaljai Főosztályának vezetője. Majd Nagy Klára területi referenssel közösen adták át a Csodasarok csomagokat. Ebben az évben a győztesek a verbőci, a mezőgecsei, dédai, a gáti, a bátyúi, az aklihegyi, a csongori, a badalói, a beregszászi, a nagydobronyi, az ungvári, a somi iskolák tanulói közül kerültek ki.

Ezt követően a beregszászi színház színészeinek előadásában láthattuk a Tizenkét hónap című szláv mesét. A gyermekek és felnőtt kísérőik egyként izgultak a főszereplő, Anna sorsán. A darab tanulságaként megláthattuk, amiként egy önző lány alázatossá változhat, ha van kiért.

A bemutatót a közönség vastapssal jutalmazta.

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés