Kárpátinfo.net


Megosztás


A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye; Kuleba: Ukrajnában szükség van a kettős állampolgárság intézményére; Kuleba: Készen állunk a kapcsolatok normalizálására Magyarországgal, ha ő a szabályok szerint játszik; Nem állhat le a turisztikai fejlődés – Zárónap a Helikonban; 12 mesterkarton cigarettát fedeztek fel Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 30-án.

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleménye szerint az oktatási és egészségügyi dolgozók, valamint művészeti-és sportiskolák, médiumok, művelődési házak, könyvtárak, közgyűjtemények, gyermekotthonok dolgozóinak, valamint a színészek, előadóművészek támogatása felvehető az OTP bankfiókokban.       

Kuleba: Ukrajnában szükség van a kettős állampolgárság intézményére

Ukrajnában be kell vezetni a kettős állampolgárság intézményét, de nem lehet kettős állampolgárság az agresszor Oroszországgal.  Az ukrán külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság lehetővé teszi a kapcsolatok megőrzését a külföldre távozott és ott új életet kezdett ukránok millióival.

Kuleba: Készen állunk a kapcsolatok normalizálására Magyarországgal, ha ő a szabályok szerint játszik

Magyarország hangos kijelentései a „magyar kisebbség helyzetének romlásáról” csak politikai retorika, mivel Ukrajna teljesítette nemzetközi kötelezettségeit és a Velencei Bizottság ajánlásai szerint módosította az oktatási törvényt – nyilatkozta Dmitro Kuleba. Kuleba megjegyezte, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel május végén, Budapesten megtartott első beszélgetése során elmondta, hogy az ukrán–magyar kapcsolatok újra lehet indítani, de sok akadály lesz az út során.

Turisztika: nem állhat le a fejlődés – Zárónap a Helikonban

A KMTT irányítói úgy gondolták, hogy ezt a hosszúra nyúló kényszerpihenőt a szervezettel kapcsolatban álló     falusi vendéglátók, idegenvezetők, illetve a turizmusban érdekelt más vállalkozások szereplőinek képzésére fordítják. Biró Tibor, a Helikon étterem és szállodakomplexum tulajdonosa arra biztatta fiatal kollégáit, hogy merjenek bátran belevágni terveik megvalósításába, és ne adják fel álmaikat az első kudarcok után.

12 mesterkarton cigarettát fedeztek fel Kárpátalján (Video)

A határőrök csomagokat cipelő ismeretleneket vettek észre, akik összesen 5800 csomag cigarettát akartak Romániába átcsempészni a Tisza folyón keresztül.  A csempészek maguk után hagyva rakományukat, elmenekültek a helyszínről.