Kárpátalja | 2021. 02. 07. – 15:11 |
A haranglábi határőrök nagy mennyiségű cigaretta átcsempészését akadályozta meg Magyarország területére. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat

Hirdetés

A haranglábi határőrök nagy mennyiségű cigaretta átcsempészését akadályozta meg Magyarország területére.

Február 5-én este a Munkácsi Határőrség haranglábi osztagának határőrei megakadályozták, hogy 12 mesterkarton dohányterméket juttassanak át a szomszédos Magyarországra.

A rendelkezésre álló operatív információkat ellenőrizve a határőrök 50 méterre a határ előtt találtak egy rejtekhelyet, melyben nyolc mesterkarton cigaretta volt.

Később, a további kutatások során a zöldsapkások további 4 csomagot találtak.  Összességében a csempészek 12 000 csomag cigarettát terveztek átjuttatni a határon.

A határőrök által lefoglalt cigarettát a későbbiekben átadják az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat (DFSz) képviselőinek – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk róla, hogy a nevetlefalui ukrán-román ellenőrző pontnál megakadályoztak egy csempészkísérletet.  Az elrejtett cigarettát a szolgálati kutya szimatolta ki a Mercedes Sprinter márkájú mikrobuszban, ezért azt alaposabb felülvizsgálatra továbbították. A mikrobusz tetejében a vámosok 714 csomag cigarettát fedeztek fel.  


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!