| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Fellobbant a hit lángja - Adventi gyertyagyújtás Beregszászban

Beregszászban már hagyománnyá vált, hogy a történelmi egyházak, civil szervezetek, városunk elöljárói közösen valósítják meg a várakozás időszakában rendezett programokat. A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet, a Rákóczi Főiskola és a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség szervezésében december 1-jén fellobbanhatott az adventi koszorú első gyertyája, mely a hit szimbóluma.

A rendezvény kezdetén a Szent Kereszt Kórus előadásában hallhattunk ünnepi énekeket. A jelenlévőket Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola rektorasszonya köszöntötte. „Az adventi időszak arról szól, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk Istenhez. Lélekben, cselekedetben Krisztus születésére készülünk, ez az első gyertya erre emlékeztet bennünket” – hangsúlyozta.

Ezt követően Molnár János esperes és Orosz Ildikó közösen meggyújtották advent első gyertyáját. Majd a történelmi egyházak képviselői áldást kértek az ünneplők életére.

„A gyertya fénye Krisztus világosságára emlékeztet minket. A mi feladatunk az Úr szeretetét közvetíteni” – emelte ki Molnár János. Szabó Viktor görögkatolikus atya a szegények és betegek ápolásának fontosságáról szólt. „Isten is adventben van, Ő is vár reánk” – tette hozzá Taracközi Ferenc református lelkész.

A program a Rákóczi Főiskolán folytatódott az ungvári Cantus Akadémia Kamarakórusának koncertjével (lásd a felvételen). Az együttes Kodály Zoltán, Marton István, Bárdos Lajos néhány klasszikus zeneművét mutatta be.

Kurmay Anita

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés