Ukrajna | 2020. 12. 04. – 10:03 |

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Magyarország kijevi nagykövetségének közleménye a kárpátaljai események kapcsán, Szijjártó: állandó megfélemlítésben élnek a magyarok Ukrajnában, Ungváron egy óvodában sérült meg egy gyermek. A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak december 3-án.

Magyarország kijevi nagykövetségének közleménye a kárpátaljai események kapcsán

Az elmúlt napokban az ukrán sajtóban széles körben nyilvánosságot kapott az a felvétel, amelyen a Kárpátalja megyei Szürte település önkormányzatának megválasztott képviselői állítólag Magyarország himnuszát éneklik a testület alakuló ülését követően. A híradás nyomán számos kommentár, indulatosan vagy visszafogottabban megfogalmazott bírálat, támadás érte az önkormányzat képviselőit, a kárpátaljai magyarokat, illetve Magyarországot.

Szijjártó: állandó megfélemlítésben élnek a magyarok Ukrajnában

Minden ígéret dacára állandó megfélemlítésben élnek a kárpátaljai magyarok Ukrajnában - közölte Szijjártó Péter csütörtökön az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri tanácsülése után a Facebookon.

Ungváron egy óvodában sérült meg egy gyermek

December 2-án 14 óra körül egy ungvári lakos a fordult a rendőrséghez, aki elmondta, hogy négyéves fia az óvodában megsebesítette a kezét. A kérelmező szerint a gyerekek a csoportban egyedül voltak, az óvónő felügyelete nélkül.

Ukrajnában új év után szigoríthatják a karantént

A szigorított karantént január 2-tól 23-ig vezedhetik be. Ám akkor sem lesz teljes lezárás. Erről az RBC Ukraina informált forrásai számoltak be.

Bocskor Andrea: elfogadhatatlan a nyomásgyakorlás és a kárpátaljai magyar közösséggel szembeni atrocitás

Elfogadhatatlan a politikai nyomásgyakorlás és a kárpátaljai magyar közösség, valamint a vezetőivel szembeni atrocitás Ukrajna részéről, ezért határozott állásfoglalásra és szankciók kilátásba helyezésére van szükség - jelentette ki Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

140 csomag cigaretta miatt mikrobusza nélkül maradt egy férfi Nevetlenfalunál

A Munkácsi Határőrség emberei ezúttal a nevetlenfalui ukrán-román ellenőrző ponton leplezték le a csempészt, aki jelentéktelen mennyiségű cigaretta miatt mikrobusza nélkül maradt

Sárkányrepülővel akartak cigit csempészni Kárpátalján

Az Ukrán Állami Határszolgálat aktív intézkedései a határon történő illegális cselekmények megakadályozása érdekében csökkentik a dohánycsempészek határon való átkelésének kísérleteit. Vannak azonban olyan határsértők is, akik nem akarnak lemondani szokásos “munkájukról”, és új módszereket keresnek a dohánytermékek külföldre történő csempészetére.


Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!