Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 21. – 10:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Belügyminisztérium új eljárást dolgozott ki a járművek műszaki ellenőrzésére. Azt javasolják, hogy visszaállítják a 2011-ben törölt műszaki ellenőrzést, ám ezúttal a folyamatot videofelvételre vennék.

Erről az RBC Ukraina számolt be a Miniszteri Kabinet határozatának a Belügyminisztérium honlapján közzétett módosítási tervezetére hivatkozva.

Amint azt a törvénytervezet magyarázati levelében megjegyezték,

a közúthálózaton üzemeltetésre szánt járművek kötelező műszaki ellenőrzését a minőség-ellenőrzési osztály munkatársai végzik.

A minőség-ellenőrzési osztályon műszakilag megfelelőnek elismert járművekre vonatkozóan az ellenőrök jegyzőkönyvet készítenek műszaki állapot ellenőrzésére, amelyet kiállítanak a jármű vezetőjének.

A részleg objektivitásának és átláthatóságának növelése érdekében

a törvénytervezet előírja az ellenőrzés folyamatáról szóló videofelvétel elkészítését.

A törvénytervezet konkretizálja a "haszonszerzés céljából használt jármű" kifejezést is annak érdekében, hogy az értelmezése során a kétértelműséget kiküszöbölje.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában 2022-től kötelező lesz a műszaki vizsga. A műszaki ellenőrzés bevezetését azoktól az autóktól kezdhetik meg, amelyeket először importálnak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!