Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 20. – 14:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában májusban végzett felmérés szerint a válaszadók 42%-a szörnyűnek értékelte Volodimir Zelenszkij elnökségének második évét.

2021. május végén a válaszadók negyede (24%) kiválónak vagy jónak,

34% kielégítőnek, 42% nem kielégítőnek vagy szörnyűnek értékelte Volodimir Zelenszkij elnökségének második évét.

Ezt bizonyítják a Rating szociológiai csoport felmérési adatai – közli a Golos.ua internetes kiadvány. 

Zelenszkij elnökségének első évét a megkérdezettek 31%-a kiválónak vagy jónak, 37%-a kielégítőnek, 31%-a pedig nem kielégítőnek vagy szörnyűnek értékelte.

A lakosság egynegyede helyesnek tartja az ország mozgásirányát,

kétharmada tévesnek, további 9%-uk nehezen tudott válaszolni. 

A felmérést a Rating szociológiai csoport végezte 2021. május 16–18-a között 2500 válaszadó körében Ukrajnában, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.

Felmérési módszer: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - telefonos interjúk számítógép segítségével). Kutatási reprezentativitási hiba: legfeljebb 2,0%.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kinevezték az új egészségügyi minisztert Ukrajnában. Az Ukrán Legfelsőbb Tanács Viktor Ljaskót nevezte ki egészségügyi miniszternek május 20-án.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkij a Donyec-medencei helyzetről tárgyalt a Benelux államok külügyminisztereivel. Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és a Benelux államok külügyminiszterei kifejezték egyetértésüket pénteken Kijevben abban, hogy az Ukrajna határainál végrehajtott orosz csapatösszevonás elfogadhatatlan, mivel ez veszélyt jelent Európa egészének biztonságára és stabilitására.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!