Kárpátalja | 2021. 05. 10. – 09:25 |
Fotó: zk.gov.ua

A beregszászi járási Tekeházán járőrözés során a rendőrök két bedrogozott sofőrt füleltek le. A tisztviselők többek között metamfetamint, extasyt és marihuánát foglaltak le az szabálysértőktől.  

Május 9-én éjfél után Tekeházán folytatott járőrözésük során a nagyszőlősi rendőrök megállítottak egy Mercedes-Benz típusú gépkocsit. 

A jármű 32 éves feketeardói (Чорнотисів) sofőrje megszegte a közlekedési szabályokat.

Igazoltatása során a fiatalember feltűnően ideges volt, ezért a rendőrök úgy döntöttek, hogy átvizsgálják őt és az autóját. 

Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a sofőr drogot fogyasztott.

Továbbá, szemtanúk jelenlétében a tisztviselők az autóban amfetaminra hasonlító anyaggal teli fecskendőt, műanyag zacskóba csomagolt marihuánát, valamint extasy pirulát fedeztek fel. 

Nemsokára ugyanabban a faluban, egy másik utcában a közlekedési szabályok megsértése miatt a rendőrök megállítottak egy VAZ 21099 típusú gépkocsit, amelyet egy 34 éves helyi lakos vezetett.

A férfi bódult állapotát az orvosi vizsgálat is megerősítette.

A szabálysértő átvizsgálása során a rendőrök metamfetamint, egy fecskendőt és egy elektronikus mérleget fedeztek fel. 

A járőrök mindkét esetben jegyzőkönyveket állítottak ki a szabálysértők ellen.

Ezenkívül illegális kábítószer birtoklása miatt büntetőjogi felelősségre vonják majd őket – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy Interpol által körözött férfit fogtak el Kárpátalján. Kárpátalján az ukrán-román határ átlépésekor működésbe lépett az Interpol adatbázisa. A gyilkosságért körözött férfit őrizetbe vették.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció résztvevőit. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) munkatársai leleplezték a magyarellenes szórólapok terjesztésének szervezőit, akik orosz megrendelésre cselekedtek.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!