USA | 2021. 05. 10. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet


Zsarolóvírusos kibertámadás miatt egész üzemanyagvezeték-hálózatát lezárta a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja vezetékein keresztül üzemanyaggal. 

A cég csaknem 9000 kilométeres vezetékhálózatán benzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot és egyéb finomított kőolajszármazékokat szállít naponta mintegy 2,5 millió hordó mennyiségben, és összeköti a Mexikó-öböl partján fekvő finomítókat a déli és a keleti parti államokkal - írja az Index.

A támadás mögött a DarkSide nevű kiberbűnözői csoportot sejtik,

amely rendszeresen követ el zsarolóvírusos támadásokat nyugati országokban.  

Az ilyen típusú vírusok zárolják és titkosítják az áldozat számítógépes rendszerét, a feloldásért pedig váltságdíjat követelnek.

Tudni lehet azt is, hogy a DarkSide rendre elkerüli a volt szovjet köztársaságokat, így a gyanú szerint a keleti blokkban tevékenykednek a profi kiberbűnözők – írja a Deutsche Welle.

Washington eközben azt közölte, hogy mindent megtesznek az üzemanyagellátás akadozásának elkerülése érdekében,

és dolgoznak a Colonial Pipeline rendszerének helyreállításán.

Egyelőre nem világos, hogy a cég kifizette volna a váltságdíjat, vasárnap azt közölte, hogy egy „rendszer-újraindítási terven" dolgozik. Hozzátette azt is, hogy a fő vezetékvonala továbbra is offline van, de a kisebb vezetékei már ismét működnek. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy az új adatok bizonyítják a koronavírus-válság miatt márciusban elfogadott mentőcsomag szükségességét, de több időre van szükség a gazdaság helyreállításához - szögezte le Joe Biden amerikai elnök pénteken.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a tavalyi választások legnagyobb vesztese valószínűleg nem politikus volt, hanem a CNN hírtelevízió – állapította meg a Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézet csütörtökön közzétett felmérése, amelyből kiderül, hogy amióta nem Donald Trump az amerikai elnök, a CNN nézettsége meredeken zuhant.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES