Karpat.in.ua
| 2021. 04. 06. – 09:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A teljes jogú NATO-tagság továbbra is Ukrajna stratégiai prioritása marad, ami alkotmányban van rögzítve, és amire szükség van az orosz agresszióval való szembenállásban – jelentette ki Andrij Taran védelmi miniszter vasárnap.

Mint a tárcavezető rámutatott, 2021 tavaszán Ukrajna ismét meggyőződött arról, hogy nincs alternatívája az európai és euratlanti integrációnak - írja a Karpat.in.ua.

„A globális fenyegetésekkel, mint az Oroszország agresszív, a nemzetközi világ és stabilitás számára komoly kihívást jelentő politikájával

és cselekedeteivel való szembenállásban rendkívül fontos a partnerségünk a NATO-val”

– hangsúlyozta.

Taran szerint az elmúlt évben Ukrajna jelentős mértékben előrehaladt a NATO-tagsági kritériumoknak történő megfelelésben.

Jelenleg különösen időszerűek és fontosak Ukrajna számára a kollektív biztonsággal kapcsolatos kérdések – mondta.

Megjegyezte, hogy a kibővített NATO-partnerségi státus a többi között lehetőséget teremt az Észak-atlanti Szerződés Szervezete által tartott hadgyakorlatok tervezésében és lefolytatásában való jelentősebb részvételre.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország komoly haderőt csoportosított át az ukrán határhoz. Ukrán értesülés szerint a Krímbe hamarosan még akár 25 hasonló zászlóalj érkezése várható.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkijnek nem jelent problémát a Donbász elleni támadás elindítása. Homcsak azonban kifejtette, hogy ez polgári áldozatokhoz vezethet.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!