USA | 2021. 03. 31. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Szó sincs arról, hogy a Volkswagen az Egyesült Államokban májustól nevet vált, és Voltswagennek fogják hívni az elektromos autók iránti elkötelezettség jelélül, az egész csak április tréfa volt – jelentette be a vállalat szóvivője helyi idő szerinte kedden.

Mark Gillies, aki hétfőn még rezzenéstelen arccal állította, hogy a névváltoztatásról szóló bejelentés hiteles és valós,

kedden közölte, vicc az egész - írja az MTI.

Miután semmi nem utalt arra, hogy tréfáról lenne szó, és ekkora vállalatoknál meglehetősen ritka, hogy ilyesmivel vicceljenek, a bejelentésnek a világ számos médiuma és hírügynöksége hitelt adott.

Ettől azonban még akár bajba is kerülhet a vállalat, amelynek részvényárfolyama a talmi bejelentést követően öt százalékkal emelkedett, ami felkeltheti a tőzsdefelügyelet érdeklődését, miután gyakorlatilag arról van szó,

hogy a Volkswagen tudatosan hamis információt közölt, ami hatással volt az árfolyamokra.

Korábban hírt adtunk arról, hogy mesterséges intelligenciára bízhatják a dolgozók felvételét és kirúgását. A brit szakszervezetek kongresszusa kifogásolta a mesterséges intelligencia munkahelyi használatát. Ezért javaslatokat tett arra, hogyan védjék a dolgozókat attól, hogy algoritmus bocsássa el őket, netán igazságtalanul.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kiszabadult a Szuezi-csatornát elzáró teherhajó. A Szuezi-csatorna Hatóság elnöke hozzátette, hogy még szükségesek bizonyos manőverek a hajó teljes kiszabadításához.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés