Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 29. – 13:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Marina Lazebna, szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy Ukrajnában nyugdíjba vonuláskor a magánvállalkozók csak minimális kifizetésekre számíthatnak, feltéve, hogy meg van a szükséges munkaviszonyuk.

"A legtöbb egyéni vállalkozó a minimálbérből fizet járulékot.

Ezért csak a minimális nyugdíjra számíthatnak, abban az esetben, ha megvan a szükséges munkaviszonyuk. Egyrészt senki sem akar alacsony nyugdíjat, másrészt a magánvállalkozók minimumot fizetnek, így egyszerűen "megvásárolják" a munkaviszonyt" - hangsúlyozta a miniszter, akit az RBC.ua idéz.

Lazebna szerint a megtakarítási rendszert kötelezővé kell tenni az egyéni vállalkozók számára.  

Ma azonban a parlamenti törvényjavaslatban, amellyel a Szociálpolitikai Minisztérium dolgozik, az áll, hogy a magánvállalkozók önként vesznek részt a kötelező megtakarítási rendszerben.

"Talán meg kellett figyelni más országok tapasztalatait, amikor az ilyen kategóriák esetében nincs szolidaritási, de kötelező a megtakarítási rendszer.  

Mert megértjük, hogy a kettős terhelés túl nagy lehet a magánvállalkozók számára.

Párbeszédre van szükségünk ezekkel az emberekkel" - jegyezte meg a tárcavezető.


Hirdetés

korábban hírt adtunk arról, hogy a Nftohaz szerint áprilisban a gázárak a márciusi szinten maradnak. Az éves árfolyamot pedig csak egy hónap múlva hirdetik meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában áprilistól az év eleje óta hatályban lévő a villamosenergia-tarifa marad, azaz 1,68 hrivnya/kW. Smihal egyúttal megjegyezte, hogy a kormány nem korlátozza az Energoatom munkáját.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!