Kárpátalja | 2021. 02. 21. – 09:24 |
Csaknem 3000 csomag elrejtett cigaretta egy szlovák rendszámú személygépkocsiban. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat

Hirdetés

A kárpátaljai vámosok csaknem 3000 csomag elrejtett cigarettát találtak egy szlovák rendszámú személygépkocsiban a csapi ukrán-magyar határon.

Kárpátalján február 19-én a reggeli órákban egy 66 éves szlovák férfi érkezett szlovák rendszámú Volkswagen gépkocsival a csapi ukrán-magyar határra. A lehetséges csempészkísérlet megakadályozásának érdekében a vámosok alaposabb átvizsgálásra továbbították a járművet.

A tüzetesebb átvizsgálás következtében a vámosok 2750 csomag cigarettát találtak a gépkocsiban. A szlovák férfi a motortérbe, az ajtókárpitok alál és még az üzemanyagtartályba is rejtett füstölnivalót.

A jelenlegi törvények értelmében a vámosok lefoglalták a személygépkocsit és a dohányárut is – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook bejegyzésében.
 

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott róla, hogy Tiszaújlaknál egy 46 éves magyar férfi cigarettát próbált meg átvinni az államhatáron Chevrolet márkájú autójában elrejtve. Az elrejtett cigarettát a határőrök szolgálati kutyája fedezte fel. A külföldi férfi autójában 150 csomag cigarettát rejtett el.

Egy másik alkalommal a Tiszaújlaki ukrán-magyar határátkelőhelyen 178 csomag cigarettát fedeztek fel a vámosok. A 22 éves magyar férfi egy 2008-as kibocsátású Skoda típusú autójának átvizsgálása során a vámosok a vezető- és az anyósülés alatt találták meg a füstölnivalót.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!