| 2020. 12. 03. – 20:43 |

Az utolsó előtti, 13. fordulót bonyolították le a hétvégén a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó-bajnokság élvonalában.

A listavezető Ilosvai Buzsora a Szerednye elleni magabiztos győzelmével tett újabb lépést a most már majdnem biztos bajnoki elsősége felé, míg a forduló rangadóján az üldöző Huszt 3-3-ra mentette a hazai mérkőzését a címvédő Nagyszőlős ellen.

Eredmények: Ilosvai Buzsora – Szerednye 3-0, Huszt – Nagyszőlős 3-3, Irhóc – FK Medvigy Borhalom 2-1. A Polenai FC – Rahó mérkőzést később pótolják.

Az utolsó, 14. forduló előtt Ilosva 29 ponttal vezet a tabellát a 23 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszó Huszt előtt. A harmadik helyen Nagyszőlős áll 19 ponttal.

***

Az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokság nyugati zónájának számító A-csoportjában az Ungvári FC a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta a Rubikon Kijev elleni idegenbeli találkozóval, amelyen magabiztos győzelmet aratott.

Volodimir Vaszjutik csapatában Szkotenko és Mastalir is duplázni tudott, míg az ellenfélnél Tiscsenko csak a szépítést jelentő találatra volt képes. A 4-1-es ungvári siker azt jelenti, hogy a kárpátaljai gárda 22 ponttal a tabella 4. helyére lépett előre.

***

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában az FTC nagyon közel állt ahhoz, hogy döntetlenre végezzen Torinóban a Juventus ellen. Az első félidőben Uzuni góljára Cristiano Ronaldo válaszolt, majd a 92. percben a csereként beálló Morata szerezte a győztes találatot a hazaiak számára.

A csoport másik meccsén a Barcelona 4-0-ra nyert Kijevben.

A B-csoportban a Sahtar Donyeck ugyanilyen arányú vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach vendégeként.

***

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában először tudott nyerni a Mol Pick Szeged, amely a norvég Elverumot győzte le 36-27-re. A másik magyar induló, a Telekom Veszprém kellemetlen vereséget szenvedett hazai környezetben a dán Aalborg ellen 32-30-ra.

***

A héten kezdődik Dániában a női kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott sorrendben Horvátországgal, Szerbiával és Hollandiával mérkőzik meg a csoportküzdelmek során.

Az Eb-re való főpróba meglehetősen felemásra sikeredett, mivel előkészületi mérkőzésen Svédországban előbb 28-27-re nyertek a magyarok, majd 31-25-ös svéd győzelem született.


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 24. évfolyamának 49. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés