Magyarország | 2020. 12. 24. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Vezércsel címmel futó hét részes minisorozatot az egész világon megismerték és sztárrá tette a főszereplőt, Anya Taylor-Joyt. A színésznő most az évszázad női sakkozójával, Polgár Judittal beszélt.

Egy fiatal sakkzseniről szóló történet igazi világsiker lett, 62 millióan látták a világban - írja a Hirado.

A sztoriról azonban sokaknak Polgár Judit, a kétszeres olimpiai bajnok sakkozó jut eszükbe.

Most Anya Taylor-Joy színésznő Polgár Judittal videócsetelt,

ami a Netflix közösségi oldalán is megjelent.

A videóban a színésznő elmondja, hogy a film előtt sosem sakkozott, mivel ő valójában egy táncos, de szerinte ez segítette a sakklépések megtanulásában.

A forgatás legélvezetesebb részének a speed chesst, vagyis a gyors sakk felvételét nevezte. Mára már büszke rá, hogy szereti a sakkot.

Polgár Judit pedig – mint mondta – élvezettel nézte a színésznő játékát, aki tökéletességre törekedett. Anya Taylor-Joy megkérdezte a nemzetközi nagymestert, milyen tapasztalatokat szerzett női sakkjátékosként.

Polgár Judit azt mondta, hogy gyerekként ezt furcsán élte meg. Ötévesen kezdett el sakkozni és az első bajnokságát hatévesen, felnőtt mezőnyben nyerte meg.

„A felnőttek persze azt mondták, szerencséd volt, csak egy gyerek vagy, azt mondták nem figyeltek, szóval időbe telt mire megszoktam. Ezután természetessé vált, hogy felnőttek ellen játszom, de éreztem, hogy többször kell bizonyítsak, mint egy fiúnak” – fogalmazott.

Polgár Judit arra volt kíváncsi, hogy a színésznő hogyan élte meg a szerepet, amelyben lányként fiúkat vert meg sakkban.

„Beth belépett ebbe a világba, amely létezik és úgy érezte, helye van benne. Éppen így éreztem én is, amikor életemben először léptem be egy jelenet színhelyére” – válaszolt Anya Taylor-Joy.

Ezután a két „királynő” megköszönte egymásnak a beszélgetést és egymás inspiráló munkáját, valamint Judit azt ígérte, ha érdekli a színésznőt, szívesen ad néhány tippet a sakkal kapcsolatban.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Szoboszlait dobogóra emelték az osztrák szakírók. A Bayern Münchennel német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes David Alabát választották Ausztriában az Év legjobb labdarúgójának. A magyar válogatott Szoboszlai Dominik a harmadik helyen végzett a szavazáson.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Keszthelyi Vivien Formula 3-as bajnok csapattal tesztel. A pilóta jelenleg tesztsorozatokon vesz részt különböző pályákon, és reméli, ha eredményesen szerepel, akkor új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés