Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A 30. fordulóban ismét helycsere történt a tabellán a már bajnok Sahtar mögött az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A Dinamo Kijev hazai környezetben csak 2-2-es döntetlenre volt képes a PFK Olekszandrijával szemben, a Gyeszna pedig vendéglátóként kapott ki a Sahtartól.

Mindez, kapóra jött a Zorjának, amely a Kolosz idegenbeli legyőzésével beelőzte mindkét együttest.

Ami az alsóházat illeti, a korábban a koronavírus-járvány által is sújtott Kárpáti Lvivet hivatalosan is kizárták az élvonalból, mivel több mérkőzésre sem állt ki.

Eredmények: Dinamo Kijev – Olekszandrija 2-2, Gyeszna – Sahtar 2-4, Kolosz Kovalivka – Zorja Luhanszk 0-2, Dnyipro – FK Lviv 3-2, FK Mariupol – Olimpik Donyeck 1-4, Kárpáti Lviv – Vorszkla Poltava 0-3 (technikai vereség).

Két fordulóval a zárás előtt a rekordpontszámra törő Sahtar 78 ponttal vezeti a tabellát az 57 ponttal második Zorja, az 56 pontos Dinamo és az 55 ponttal negyedik Gyeszna előtt.

Az ezüstérem sorsa alighanem a következő fordulóban dől el, amelyben a Dinamo a fővárosban látja vendégül a Zorja gárdáját. Olekszij Mihajlicsenko csapatának csakis a győzelem lehet elfogadható eredmény.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!