| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az Ukrán Hivatásos Labdarúgó Liga elképzelése szerint a május 11-én lejáró korlátozási szigorításokat követően végezhetnek újra edzéseket a honi klubok labdarúgói.

Az előzetes tervek szerint május 12-től 17-ig tesztelik majd a játékosokat a koronavírusra, és ezzel párhuzamosan a csapatoknál elkezdődnek az edzések is. Május 30-án indulna újra a bajnokság az első, a második és harmadik osztályban, és az Ukrán Kupában is végigjátszanák a sorozatot.

Ha minden menetrend szerint alakul, akkor június 10-én rendeznék meg a Minaj – Dinamo Kijev, illetve a Mariupol – Vorszkla Poltava kupaelődöntőt, június 17-én pedig a kupadöntőre kerülne sor.

Mint Andrij Pavelko, a Hivatásos Liga elnöke elmondta, ha nem jönnek közbe újabb akadályok, akkor az élvonalbeli bajnokságot július végére tudnák befejezni.

Ugyanakkor, olyan tervezet is van, hogy a bajnokság első hat helyén álló együttes kijevi stadionokban játssza le a hátralévő mérkőzéseket.

***

Benedek Tibor a vízilabdával kapcsolatos minden tevékenységtől visszavonul – jelentette be a férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE vezetőedzője a klub hivatalos honlapján. Benedek Tibor játékosként három olimpiai bajnoki címet nyert, illetve tagja volt a 2003-as világbajnok és az 1997-es Európa-bajnok magyar csapatnak is. A magyar válogatottat 2013 és 2016 között irányította, vezetésével pólósaink aranyérmesek lettek a 2013-as barcelonai vb-n. Benedek Tibor 2016 óta a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi tagja, 2018-ban lett az UVSE élvonalbeli felnőttcsapatának a vezetőedzője.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés