| 2020. 11. 27. – 14:29 |

A napokban ért véget annak a hosszan tartó fegyelmi ügynek a vége, amely a korábban az Ungvári Hoverlát is irányító Olekszandr Szevidov esetét tárgyalta, és aki végül eléggé súlyos ítéletet kapott.

Az edzői karrierjét a Metalurg Donyecknél kezdő Szevidov a 2017-2018-as idényben a másodosztályú FK Szumi sportigazgatója volt, és ekkor merült fel a bunda gyanú a csapat bajnoki találkozóit illetően.

Hosszas vizsgálatok után megszületett az ítélet: az Ukrán Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében  Olekszandr Szevidov 5 év eltiltást kapott mindennemű sporttevékenységtől.

Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy Szevidov 2011-2013-ban irányította vezetőedzőként az első számú kárpátaljai labdarúgó-csapatot és már ekkor felmerült az esetleges megállapodásos mérkőzések lehetősége az ungváriak kapcsán, ami azonban akkor nem nyert bizonyítást.

A tréner az ítéletet követően leginkább nem is annak súlyossága miatt volt kiakadva, hanem azért, mert meglátása szerint abban az időben több klubnál is felmerült a megállapodásos meccsek valószínűsége, de mint mondta, a balhét csak ővele akarták elvitetni…

***

Az Ukrán Hivatásos Labdarúgó Liga és az élvonalbeli labdarúgó-klubok vezetői részvételével május 15-én rendezik azt az online formátumban sorra kerülő közgyűlést, amelyen döntenek majd az első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2019-2020-as idényének folytatásáról, vagy a pontvadászat esetleges berekesztéséről.

A virtuális közgyűlésen arról is döntenek majd, hogy a következő idénytől 14 csapatra növeljék-e az élvonal mezőnyét, vagy maradjon a jelenlegi 12 csapatos bajnokság.

A csapatok többsége május 12-én indította újra a közös edzéseket. A Dinamo Kijev és a Kolosz Kovalivka már el is végeztette az egész stábjával a koronavírus-teszteket, amelynek eredményeként a klubok edzői, játékosai és alkalmazottjai is negatív eredményeket produkáltak.

***

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a 2020-as női Európa-bajnokság kalapbeosztását.

A magyar válogatott a második erősségi négyesbe, Norvégia, Svédország és Dánia mellé került, és az is biztossá vált, hogy az első kalapból Hollandia lesz az ellenfele.

A szakszövetség a koronavírus-járvány miatt félbeszakított a kontinensbajnokságra kvalifikáló sorozatot, és a jelenlegi erősorrend alapján döntött az Eb-re való kijutásról, így az ukrán válogatott az idén sem lehet ott az Eb-résztvevők között.

Az Európa bajnokság sorsolását június 18-án tartják, az eseménynek Dánia és Norvégia ad otthont idén decemberben.

***

Az ukrán másodosztályban szereplő Minaj FC labdarúgó-csapata a klub honlapján közölte, hogy egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje. A megfertőződött futballistát karantén alá helyezték, szükség esetén orvosi ellátásban részesítik.

Az eset miatt a klub összes játékosának és szakmai stábjának is át kell esni a szűréseken, ezek eredményéről később ígértek tájékoztatást.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés