| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban is két fordulót rendeztek az elmúlt héten, amelyeket kiváló mutatóval vett a Minaj FC.

Vaszil Kobin együttese a 24. játéknapon a tabellán előtte álló Agrobiznesz Volocsiszk otthonába látogatott és a hajrában szerzett Mastalir és Nurijev találatokkal 2-0-ra nyerni tudott riválisával szemben.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az összecsapáson közreműködő Jurij Ivanov játékvezető a találkozót követően feljelentést tett, mivel a lefújást követően az öltözőben inzultálták és meg is ütötték…  A heves akaratuknak nem éppen a legszerencsésebb formában érvényt szerezni próbáló vendéglátók állítólag egy meg nem adott büntetőt, illetve a házigazda csapat számára kiosztott nyolc sárga lapot kérték számon Ivanovtól. Az incidensben ráadásul az Agrobiznesz klubelnöke, Oleg Szobuckij is részt vállalt, aki – a bíró elmondása szerint – ugyancsak tettleg bántalmazta a sípmestert. Az ügynek nyilván lesz még folytatása…

A viharos volocsiszki vendégszereplést követően a MInaj FC a hétvégén a tabella alsó feléhez tartozó Metalurg Zaporizsját látta vendégül és 2-1-es győzelmet aratott. A kárpátaljai csapat mindkét találatát Nurijev szerezte, a vendégek a lefújás előtt szépítettek.

A bajnoki tabellán az Inhulec Petrovo vezet 53 ponttal az 50 pontos Minaj FC, illetve a 48 ponttal harmadik Voliny Luck előtt.

A folytatásban a minajiak a Cser­kascsina otthonába látogatnak.

***

Az idén nem adják át a világ legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát.

A díj 1956 óta induló történelmében először marad győztes nélkül egy esztendő.

A France Football szerkesztősége azért döntött így, mert csupán két hónapban – januárban és februárban – zajlottak a megszokott mederben a futballvilág eseményei.

***

A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos Twitter-oldalán nyilvánosságra hozta a 2020–2021-es NB I-es idény 1. fordulójának párosításait. Az augusztus 15-i  nyitányon a címvédő Ferencváros az újonc MTK vendége lesz, az Újpest

FC Paksra látogat, míg a Mol Fehérvár a Zalaegerszegi TE otthonában kezd.

Érdekesség, hogy a Fehérvár nemrég kinevezett vezetőedzőjének, Márton Gábornak az első bajnoki mérkőzésén épp előző klubja, a ZTE FC lesz az ellenfél. A két csapat az előző kiírás utolsó, 33. fordulójában csapott össze legutóbb egymással.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint pénteken, szombaton vagy vasárnap lehet mérkőzést rendezni az NB I-ben a nemzetközi kupameccsek, annak érdekében, hogy az M4 Sport minél több találkozót élőben tudjon közvetíteni.

Az őszi idény december 16-ig tart, a tavaszi rajt 2021. január 23-án indul, és május 15-én ér véget.

***

A Mercedes brit világbajnoka, Lewis Hamilton ( a képen) győzelemre tudta váltani a pole pozícióját a vasárnap nézők nélkül zajló Magyar Nagydíjon, elsőségét senki sem veszélyeztette. Hamilton mögött a Red Bull holland pilótája, Max

Verstappen ért célba, akinek úgy sikerült dobogóra állnia, hogy a futam előtt, a rajtrácsra menet kissé össze is törte versenyeszközét. A pódium legalsó fokára a finn Valtteri Bottas állhatott fel.

Összetettben az immáron 63 pontos Hamilton átvette a vezetést az 58 pontjával a második helyre szoruló csapattársa, Bottas előtt, míg a harmadik helyen álló Verstappennek 33 pontja van.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés