| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az Ukrán Kupában nem sikerült a továbbjutás az Ungvári FC számára, a honi bajnokság harmadik osztályában viszont továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a Volodimir Vaszjutik által irányított megyeszékhelyi alakulat.

Az Ukrán Kupában a legjobb 32 közé jutásért lejátszott egymeccses párharcban a másodosztály egyik élcsapata, az Agrobiznesz Volocsiszk látogatott Ungvárra, és egyenlő erők csatájában 1-0-ra legyőzte vendéglátóját.

A kupából való kiesés után a bajnokságban vigasztalódtak az ungváriak, a 3. fordulóban a Csernyivci Bukovina otthonában sikerült nyerniük. A három pont sorsát eldöntő szépségdíjas gólt Viktor Rjasko szerezte a 41. percben.

Mindez azt jelenti, hogy a harmadosztály nyugati régióját felvonultató A-csoportban három játéknapot követően már csak egyedül az Ungvári FC áll hibátlan mérleggel.

Az Ungvár FC a szeptember 26-án sorra kerülő 4. fordulóban a Csajka otthonába látogat.

***

A megyei élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 4. forduló mérkőzéseit rendezték a hétvégén. A játéknap meglepetéseként, Irhóc gól nélküli döntetlenre végzett a címvédő Nagyszőlős otthonában.

További eredmények: Huszti FC – FC Polena 3-1, FK Medvigy Borhalom – Ilosvai Buzsora 1-0, Rahói Kárpáti – Szerednye 3-1.

Az FK Medvigy áll a tabella élén a 8 pontos Huszti FC és a 7 ponttal harmadik, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Nagyszőlős előtt.

***

A beregszászi járási labdarúgó-bajnokságban három fordulót követően némi meglepetésre már csak Nagybakta áll pontveszteség nélkül.

A listavezető az előzetesen esélyesebbnek tartott Zápszony ellen nyert 3-0-ra.

További eredmények: Badaló – Kovászó 7-0, Tiszakeresztúr – Kígyós 5-0, Beregvidék – Nagybégány 1-1, Nagybereg – Nagymuzsaly 5-0.

A tabellát 9 ponttal vezető Nagybakta mögött Badalónak, Beregvidéknek, Nagyberegnek és Nagybégánynak is egyformán 7-7 pontja van.

Némi meglepetés, hogy a pont nélküli együttesek között találjuk Kovászó és Nagymuzsaly mellett a korábbi években jó erőkből álló kígyósiakat is.

***

A Honvéd kivételével minden magyar és ukrán együttes továbbjutott a nemzetközi labdarúgó kupákban.

A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében az FTC 2-1-re nyert a horvát Dinamo Zagreb ellen, és lapzártánk után, szerdán, a norvég Molde otthonában lép pályára a főtáblára kerüléséért.

Ugyanez lehet a célja a Dinamo Kijevnek is a belga Gent ellen, miután túljutott a holland AZ Almaaron (2-0). A főtáblára kerülésért lejátszandó párharcok már oda-visszavágós alapon zajlanak.

Az Európa Ligában a Kijev melletti kiscsapat, a Kolosz Kovalivka bravúros, 2-1-es győzelmet aratott a görög Arisz Szaloniki vendégeként, és csütörtökön a horvát Rijeka ellen folytathatja. Ebben a szakaszban már a másik ukrán együttes, a Gyeszna Csernyihiv is bekapcsolódik a küzdelmekbe, az ellenfele a német Wolfsburg lesz majd.

A Mol Fehérvár a máltai Hibernians vendégeként nyert 1-0-ra és készülhet a francia Stade de Reims elleni összecsapásra, míg a Honvéd kétgólos vereséggel búcsúzott a kupától a svéd Malmö ellen.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés