| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Öt győztes meccs után Hmelnickijben szakadt meg az Ungvári FC hibátlan mérlege az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokság A-csoportjában.

Volodimir Vaszjutik együttese nem akármilyen mérkőzésen van túl, annak ellenére volt esélye a pontmentésre, hogy az utolsó negyedórában 9 főre fogyatkozva harcolt a döntetlenért…

A kárpátaljai csapat mögött a tabella második helyén álló Pogyilja már a 6. percben megszerezte a vezetést, amire az első játékrész közepén Adrián Pukanics válaszolt. Fordulást követően az 50. percben már ismét a hazaiaknál volt az előny, Szelbak duplájával 2-1-re alakult az eredmény.

A folytatásban az ungváriak mindent egy lapra feltéve próbálták ismét egalizálni az állást, de itt már több hiba és fegyelmezetlenség is becsúszott a játékba. A gólhátrányt ráadásul, emberhátrány is nehezítette, hiszen a 65. percben előbb Vjacseszlav Skinder, tíz perc múlva pedig már Viktor Rjasko is a kiállítás sorsára jutott.

A kilenc emberre fogyatkozott vendégeknek még így is adódott lehetősége az egyenlítésre, de végül maradt a 2-1-es Pogyilja-sikert eredményező végeredmény.

Ennek ellenére, a bajnoki tabellát 15 ponttal az ungváriak vezetik a 12 ponttal második Pogyilja előtt.

A hétvégén sorra kerülő 7. játéknapon az ungváriak a még pont nélkül álló FK Kalust látják vendégül.

***

A megyei labdarúgó-bajnokság élvonalának 7. fordulóját bonyolították le a hétvégén, amelynek legváratlanabb eredménye Ilosván született, ahol a címvédő Nagyszőlős kiadós vereségbe futott bele.

A hazai góltermésből Ivan Kacsur egymaga három találattal vette ki a részét, rajta kívül még Mudra, Jackulinec és Bandurovics egy-egy találattal vette ki a részét a megsemmisítő győzelemből.

Eredmények: Ilosvai Buzsora – Nagyszőlős 6-0, FC Polena – Szerednye 3-2, Irhóc – Rahói Kárpáti 5-0, Huszti FC – FK Medvigy Borhalom 1-0.

A bajnoki tabellát a Huszti FC vezeti 15 ponttal a 14 pontos Ilosvai Buzsora előtt.

***

Történelmi győzelmet aratott a Beregvidék SC ellenfele, Kovászó ellenében a Beregszászi járási labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában, hiszen a Vérke-partiak 24-0-ra bizonyultak jobbnak!

A többi találkozó eredménye: Kígyós – Badaló 2-1, Nagybereg – Zápszony 3-2, Nagybakta – Muzsaly 5-0, Nagybégány – Tiszakeresztúr 5-0.

A bajnoki tabellát az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Nagybakta vezeti 18 ponttal az egyforman 16 ponttal második Beregvidék és Nagybégány előtt.

***

A második helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia páros másfél óra alatt 6-4, 7-5-re legyőzte ellenfelét, egy chilei, amerikai duót a francia nyílt teniszbajnokság (Rolan Garros) döntőjében, így megvédte címét.

A magyar, francia kettős összességében a negyedik Grand Slam győzelmét aratta.

A viadal férfi egyéni döntőjében a salakkirályként számon tartott spanyol Rafael Nadal három szettben (6-0, 6-2, 7-5) legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicot, megszerezve ezzel a 13. (!) párizsi trófeáját.

***

A női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában a 4. fordulóban a koronavírus-mizéria miatt nyolc játékosát is nélkülöző FTC remek második félidei játékának köszönhetően, 24-21-re nyert a dán Esbjerg vendégeként. Az első játékrészt követően még a vendéglátók vezettek 13-9-re, azt követően, azonban a Fradi hősiesen küzdött és megérdemelt győzelmet aratott.

A címvédő Győri Audi ETO hazai környezetben 32-25-re győzte le az ugyancsak dán Odensét.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés