| 2020. 11. 27. – 14:29 |

Mihajlo Kopolovec, a Minaj FC sportigazgatója szerint nem biztos, hogy klubja elő tudja, vagy egyáltalán elő akarná-e teremteni az élvonalhoz szükséges közel fél millió eurónyi összeget…

A 2015-ben alakult Ungvár melletti labdarúgó klub egyik vezetője szerint az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokság élmezőnyéhez tartozó együttesnél, ha még kiharcolná is az élvonalbeli tagságot, jelentős beruházásokra lenne szükség ahhoz, hogy engedélyt kapjon a Hivatásos Ligától az ukrán Premjer Ligában való szerepléshez.

,,A stadion férőhelyeinek kibővítése, és az esti világítás kialakításához mintegy 400 ezer euróra lenne szükség, és még további költségek terhelnék meg a klubot  – mondta el a minajiakat nemrég még aktív futballistaként szolgáló Kopolovec a pmg.ua hírportálnak. ,,Ha feljutnánk az élvonalba, játszhatnánk ugyan az ungvári Avangard stadionban, de ezt a klubelnök nem akarja, azt szeretné, ha mindenképpen hazai környezetben fogadnánk az ellenfeleket” – fejtette ki véleményét az egykori csatár, aki arról is beszélt, hogy a minajiak néhány éve még a megyei, sőt járási bajnokságban futballoztak, mostanra pedig már akár a legmagasabb osztályt is célként tűzhetik maguk elé.

A bajnokságban való vitézkedés mellett, mint ismeretes, a Minaj FC még az Ukrán Kupában is érdekelt. A sorsolás szerint a fináléba kerülésért a rekordbajnok Dinamo Kijev lett volna az ellenfele a kárpátaljai együttesnek április 15-én, de az elődöntőre a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor. A másik ágon Vorszkla Poltava – FK Mariupol elődöntőt rendeznének…

***

Jevhen Gyikij, az Ukrán Hivatásos Labdarúgó Liga vezérigazgatója egy minapi interjúban arról beszélt, hogy az élvonalbeli bajnokság folytatása előtt mindenképpen szükségesnek tartja, hogy a klubok minden játékosát teszteljék majd le koronavírusra, mert csak így lehet garantálni a biztonságos folytatást. Annak esetleges időpontjáról azonban nem beszélt a sportvezető.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés