Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A héten három magyar és két ukrán labdarúgó-klub is ki-ki meccset játszik az európai kupákban. Közülük csak a Dinamo Kijev nem tudott nyerni a hétvégi bajnokságban.

Az első fordulóbeli halasztást követően, a második játéknapon bemutatkozhatott végre a Minaj FC az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Az ungvári Avangard stadionban lejátszott találkozón a kárpátaljai csapat ellenfele a legutóbbi pontvadászatban 5. helyen végző FK Olekszandrija volt.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt a nézőtéren mintegy ezerfőnyi szurkoló foglalhatott helyet, aki a 34. percben egy emberként ugorhattak talpra. Kozsanov szögletéből Anton Sinder fejjel szerezte a minajiak első élvonalbeli gólját, ami – mint később kiderült – egyben a győztes találatnak is bizonyult.

Nem sokkal a vége előtt a csereként pályára lépő Danilo Knis akár kettőre is növelhette volna az előnyt, már a kapuson is túljutott, de éles szögből nem sikerült betalálnia. Az Európa Liga sorozatról csak hajszállal lemaradó olekszandrijai együttes próbálkozott ugyan, de a támadásaikban nem volt elég átütőerő, így a Minaj győzelme megérdemeltnek mondható.

A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörére készülő Dinamo Kijev  nem tartott jó főpróbát a holland AZ elleni keddi meccs előtt, mivel hazai környezetben gól nélküli döntetlenre végzett a Gyeszna Csernyihiv ellen. Az Európa Ligában érdekelt Kolosz Kovalivka, ugyanakkor, erődemonstrációt tartott az FK Lviv ellen.

További eredmények: SZK Dnyipro – Olimpik Donyeck 1-3, Kolosz Kovalivka – FK Lviv 4-0, Zorja Luhanszk – FK Mariupol 0-1, Vorszkla Poltava – Inhulec Petrovo 2-0. A Ruh Lviv – Sahtar Donyeck találkozót később pótolják.

Két fordulót követően a Vorszkla Poltava 6 ponttal vezeti a tabellát.

A következő, 3. fordulóban a Minaj FC az Olimpik Donyeck otthonába látogat szeptember 20-án.

***

Az OTP Bank Liga már a 4. fordulónál tart a mezőny. A nemzetközi porondon érdekelt együttesek közül az FTC a Paksot, a Honvéd a Diósgyőrt, a Mol Fehérvár pedig a Puskást győzte le magabiztosan.

Az igazsághoz tartozik ugyanakkor, hogy koronavírus-fertőzésben érintett és e miatt tartalékosan felálló paksiak halasztást szerettek volna kérni a Fradi ellen, de a szoros menetrend erre nem nyújtott lehetőséget.

Az FTC-ben Tokmac ( a képen) mesterhármast szerzett, míg Boli kétszer köszönt be az ellenfélnek. Jó lenne, ha a szerdai, Dinamo Zagreb elleni találkozóra is tartogatnának legalább egy-egy találatot.

Eredmények: FTC – Paks 5-0, Mezőkövesd – Budafok 1-0, Diósgyőr – Honvéd 2-4, Mol Fehérvár – Puskás Akadémia 3-1, UTE – Kisvárda 2-4, MTK – ZTE 0-3.

Az élen álló Fehérvárnak 8, az egy meccsel kevesebbet játszó FTC-nek 7 pontja van.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés