Németország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Nem sikerült a döntőbe jutás a Sahtar Donyeck számára a labdarúgó Európa Ligában, mivel a hétfő esti elődöntőben az ukrán bajnok súlyos, 5-0 arányú vereséget szenvedett az Intertől.

A Sahtar 11, az Inter 10 veretlenül megvívott mérkőzéssel a háta mögött feszülhetett egymásnak, és bár Martinez a 19. percben megszerezte a vezetést a milánóiaknak, a donyeckiek a második játékrész közepéig jól tartották magukat.

Ekkor indult be a milánói gólgyártás, és a vége aztán ötgólos Inter győzelem lett.

A másik elődöntőben a Sevilla 2-1-re nyert a Manchester United ellen, így pénteken Inter – Sevilla finálét rendeznek a második számú kupasorozatban.

A Bajnokok Ligájában még csak az elődöntőknél járnak a csapatok és érdekesség, hogy a fináléba kerülésért mindkét találkozón német-francia párharcra kerül sor.

A sokak által előrehozott döntőnek is tartott Bayern München – Barcelona negyeddöntő hozta az egész sorozat legnagyobb meglepetését, mivel a remek napot kifogó bajorok valósággal átgázoltak a nagyon enerváltan és sok hibával játszó Barca ellen. A német bajnok már a félidőben is 4-1-re vezetett, a vége pedig a katalánok számára megalázó 8-2-es végeredmény lett.

A Bayern ellenfele is egy meglepetést elérő együttes, a Lyon lesz, amely az esélyesebbnek tartott Manchester City ellen diadalmaskodott 3-1-re. A francia együttes tehát nem akármilyen skalpok után várhatja a Bayern elleni elődöntőt, hiszen a City előtt az olasz Juventus vendégeként harcolta ki a továbbjutást.

A másik ágon a nemzetközi porondon valamivel szerényebben jegyzett csapatok csatáztak egymással.

A kapuban Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig némi meglepetésre 2-1-re nyert az előzetesen esélyesebbnek tartott Atletico Madrid ellen, és készülhetnek az elődöntőre.

Ellenfelük az a Paris SG. lesz, amely a 90. percben még egygólos hátrányban volt az egész sorozat talán legváratlanabb negyeddöntősével, az Atalantával szemben, de a legvégén megfordították az eredményt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés