| 2020. 11. 27. – 14:29 |

A most zajló pontvadászat legnagyobb arányú győzelmét aratta a Minaji FC labdarúgó-csapata az országos másodosztályú küzdelemsorozat 19. fordulójában, ami egyben az idei esztendő utolsó játéknapja is volt.

Vaszil Kobin együttese a bajnokságban társbérletben listavezető Obolony Brovart győzte le 4-1-re, úgy, hogy a második játékrész közepén már négy góllal is vezetett. A minajiak soraiban Hegedűs Róbert duplázott, rajta kívül Karnoza, illetve Nurijev volt eredményes büntetőből.

A másodosztályú küzdelemsorozat élmezőnye továbbra is rendkívül sűrű, amit az a tény is jelez, hogy a 39 ponttal első Ruh Lviv gárdája csupán két egységgel előzi meg a 6. helyre visszacsúszott Obolonyt. A minajiaknak ugyancsak 37 pontjuk van, amivel az 5. helyen mehetnek a téli pihenőre.

***
Az egy osztállyal lejjebb, a harmadosztályban szereplő Ungvári FC tovább folytatta mélyrepülését, és 3-2-re kapott ki a Gyinaz Vishorod vendégeként.

A zsinórban hetedik vereségüket elszenvedő megyeszékhelyieknek egyetlen vigaszuk annyi lehet, hogy hat gólképtelen találkozót követően sikerült ismét betalálniuk az ellenfél kapujába.

Az ungváriak 19 ponttal az utolsó előtti, 10. helyet foglalják el a tabellán.

***
A sorsolás eredményeként a magyar labdarúgó-válogatott Bulgáriával találkozik jövő tavasszal az Európa-bajnokságra való kijutásért vívandó első találkozón, és amennyiben győzni tudna ellenfele otthonába, akkor hazai környezetben az Izrael- Románia párharc győztesével meccselhet a részben hazai kontinensbajnokságra való kijutásért.

***
Mindkét magyar férfi kézilabda-együttes győzni tudott a Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában. A Telekom Veszprém a lengyel Kielcét győzte le 28-24-re, míg a Mol-Pick Szeged a szlovén Celje vendégeként nyert 34-23-ra.

A veszprémiek csoportjában szereplő Motor Zaporizzsja bravúros döntetlent ért el a csoportelső Kiel vendégeként, de 2 pontjával így is csak utolsó helyen áll.

***
Jó eséllyel várhatja az utolsó csoportmérkőzését a Sahtar Donyeck a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután kedden 1-1-re végzett a már továbbjutó Manchester City vendégeként.

További érdekesebb eredmények: Real Madrid – Paris SG. 2-2, Crvena Zvezda – Bayern München 0-6, Juventus – Atletico Madrid 1-0.


Hirdetés