Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A minden idők egyik legrövidebb nyári szünetét töltő ukrán labdarúgás elmúlt hetének kétségkívül legnagyobb szenzációját az jelentette, hogy a bajnokság végét követően menesztett Olekszij Mihajlicsenkót Mircea Lucescu váltja majd a Dinamo Kijev élén. Az ukrán bajnokságot jól ismerő szakvezetővel 2+1 éves szerződést kötöttek a fővárosiak.

A 75. életévében járó román edzőmatuzsálem jelenleg a világ legidősebb aktív trénere, és pályafutása legsikeresebb időszaka is Ukrajnához köti.

2004-ben nevezték ki a Sahtar Donyeck élére, ahol nem egészen 13 év alatt 22 trófeát nyert a klubbal. Ezek között kétségkívül az UEFA-kupa győzelem a legértékesebb, de azért a nyolc ukrán bajnoki cím, hat kupasiker és 7 Szuper-kupa győzelem is előkelő helyet foglal el a dicsőséglistán. A narancssárga-feketék nem egyszer törtek borsot a kijeviek orra alá, ami alatt Lucescunak több olyan megnyilatkozása is volt, amelyben nem éppen tisztelettudóan beszélt legfőbb riválisukról.

A Dinamo leghűségesebb szurkolói éppen ezért nem fogadták osztatlan örömmel az elmúlt másfél évtized során a fővárosiak legádázabb ellenségének számító Lucescu fővárosba költözését, amiért azóta már számon is kérték Ihor Szurkisz klubelnököt.

A legfanatikusabbak arra vetemedtek, hogy egy Dinamo-sállal bekötötték a klubbal legnagyobb sikereket elérő Valerij Lobanovszkij szemét azon az emlékművön, amely a stadion bejáratánál van elhelyezve, mondván, a megboldogult szakember jobb, ha nem is látja, hogy ki veszi majd át a helyét…

Mircea Lucescu legfőbb segítője az az Alekszandr Szpridon lesz, akivel korábban a Sahtarnál és a Zenitnél is dolgozott, de az edzői stábban helyet kapott azért két kijevi kötődésű tréner, Oleg Huszev és Mihail Mihajlov is.

Időközben változtak a dolgok. Az egyik román hírforrás szerint Lucescu mégsem lesz a Dinamo vezetőedzője, mivel nem bírná elviselni a klub szurkolóinak személyéhez fűződő ellenséges viselkedését… Állítólag, az idős tréner már fel is bontotta a néhány nappal korábban aláírt szerződését…

Mindezt szinte azonnal megcáfolta Igor Szurkisz klubelnök, aki lapzártánk után, keddre ígért sajtótájékoztatót a román szakvezetővel, ahol állítása szerint, minden félreértést tisztáznak majd.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés