Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A 26. fordulóban sem botlott az éllovas és címvédő Sahtar Donyeck az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így Pjatovék akár már a következő fordulóban matematikailag is bebiztosíthatják újabb elsőségüket.

A donyeckiek a kijevi Olimpiai stadionban léptek pályára a Kolosz Kovalivka vendégeként, és Moraesnek a 48. percben esett találatával 1-0-ra legyőzték ellenfelüket.

Nagy feltámadást produkált a Dinamo Kijev Zaporizzsjában a Zorja Luhanszk vendégeként, hiszen szűk 20 perccel a vége előtt még a luhanszkiak vezettek Jurcsenkónak az 54. percben esett büntetőgóljával. A 71. percben aztán Bujalszkij egyenlített, négy perccel később pedig de Pena találatával már vezettek is a főváro-siak. A győzelmet Cihankov biztosította be a 96. percben.

A Minaj FC holnaputáni Ukrán Kupa-elődöntős ellenfele javuló formáról tett tanúbizonyságot, és győzelmével megerősítette a BL-selejtezőt jelentő 2. helyét a tabellán.

A játéknap eredményei: Zorja Luhanszk – Dinamo Kijev 1-3, Kolosz Kovalivka – Sahtar Donyeck 0-1, FK Mariupol – FK Vorszkla 1-1, Olimpik Donyeck – FK Lviv 2-0, FK Olekszandrija – Gyeszna Csernyihiv 1-5.

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a Sahtar Donyeck 68 ponttal vezeti a tabellát az 52 pontos Dinamo és az egyformán 49 ponttal álló Gyeszna és Zorja előtt.

***

Az OTP Bank Liga a 29. fordulónál tart, és könnyen elképzelhető, hogy mire a kedves sportkedvelő ezeket a sorokat olvassa, akkorra már bajnokavatásra is sor kerül. Mindehhez annyi kell csupán, hogy a lapzártánk után, kedden este sorra kerülő Honvéd – FTC rangadót megnyerje Szerhij Rebrov csapata…

A hétvégi játéknapnak amúgy is a Fradi volt a nagy nyertese, mivel pocsék játékkal ugyan, de nyerni tudott a tartalékosan felálló Kisvárda ellen, miközben a nagy rivális Mol Fehérvár az UTE ellen vesztett újabb pontokat. A zöld-fehérek meddő mezőnyfölényben játszottak ugyan, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a kisvárdai kapu előtt, és a Sigér által a 75. percben született győztes találat is úgy jött össze, hogy Minca kapus alaposan bevédte a lecsúszott beadást.

Érdekesség, hogy szünet után a várdaiak soraiban három kárpátaljai labdarúgó is szerepelt: Viktor Hej mellett Abov Avetiszjannak és Vaszil Himicsnek is bizalmat szavazott Bódog Tamás vezetőedző.

Az örmény származású Avetiszjan 2014 óta, a kelet-ukrajnai konfliktus óta él családjával Beregszászban (azelőtt Donyeckben nevelkedett), az utóbbi években pedig a kisvárdai sportiskolában fejlesztette tehetségét. Vaszil Himics pedig Pisztraházáról származik.

Visszatérve a fordulóra, a legnagyobb meglepetést a már kiesett Kaposvár okozta azzal, hogy három találattal verte a még a dobogóra is esélyes Diósgyőrt, míg a kiesés szélén táncoló Debrecen most sem tudott három pontot szerezni.

Eredmények: Mezőkövesd – Honvéd 1-2, FTC – Kisvárda 1-0, Debrecen – Puskás Akadémia 2-2, ZTE – Paks 3-3, Kaposvár – Diósgyőr 3-0, Mol Fehérvár – UTE 2-2.

A bajnoki tabellát 67 ponttal vezető FTC előnye immáron 11 pontra nőtt a Mol Fehérvár előtt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés