Ukrajna | 2020. 11. 27. – 14:29 |

Az Ukrán Hivatásos Liga meghozta döntését, miután meghallgatta a klubok képviselőinek véleményét a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt nemzeti bajnokságok ügyében.

Ezek szerint az élvonalban május 30-án folytatódik a 2019-2020-as bajnoki idény, amely a tervek szerint július 19-én ér majd véget. Korábban voltak olyan elképzelések, hogy a hátralévő mérkőzéseket a főváros stadionjaiban rendeznék meg, de jelen állás szerint, úgy döntöttek, hogy a sorsolás szerinti pályaválasztó csapat helyszínén rendezik meg a találkozókat. Természetesen minden párharcot zárt kapuk mögött bonyolítanak majd le.

Ami az Ukrán Kupát illeti, a Minaj FC – Dinamo Kijev, és az FK Mariupol – Vorszkla Poltava elődöntőket ugyancsak a pályaválasztó csapat otthonában, Minajban és Mariupolban rendezik meg június 12-én, míg a finálénak Ternopil ad otthont július 19-én.

A döntéshozók arra is kitértek, hogy a folytatás előtt minden játékosnak, edzőnek, kisegítő személyzetnek és játékvezetőnek is negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia.

***

Az ukrán labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Minaj FC csapatának középpályása, Ihor Vahinnak pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért most kéthetes karanténba kényszerül, és ez idő alatt, természetszerűleg, nem látogathatja az együttes edzéseit sem.

Mint a játékos elmondta, jelenleg jól érzi magát, teljesen tünetmentes, otthonában várja ki az újabb tesztelés időpontját és eredményét, aminek függvényében a későbbiekben csatlakozhat majd a csapattársaihoz.

A tervek szerint a másodosztály és a harmadik vonal küzdelemsorozata június 2-án indul újra, és július 25-26-án rendezik majd az utolsó fordulót. Ha minden a tervezett menetrend szerint alakul, akkor július 29-én és augusztus 2-én bonyolítják majd le a másodosztályba jutásért zajló osztályozó mérkőzéseket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés