Magyarország | 2020. 11. 27. – 14:29 |

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése szerint május 23-án a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel indul újra a futballélet Magyarországon a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után.

Az élvonalbeli bajnokságban egy héttel később, május 30-án rendeznek ismét teljes fordulót, zárt kapuk mögött. Az NB-II-t befejezettnek nyilvánították, az MLSZ döntése alapján az első két helyen álló együttes, az MTK és a Budafok feljut a legjobbak közé.

Az MLSZ elnökségének hétfői döntése értelmében az NB I a 26. fordulóval, a Magyar Kupa az elődöntőkkel folytatódik. A honi kupasorozatban a döntőbe jutásért kiírt párharcok első meccseire május 23-án, a visszavágókra 27-én kerül sor. A finálét június 2-án rendezik meg. Amíg a Magyar Kupában a csapatok az elődöntőben csatáznak, a Ferencváros lejátssza két, korábbról elhalasztott mérkőzését az NB I-ben. A bajnokságot a tervek szerint június végéig befejezik, egy csapat két bajnoki meccse között legalább három napnak el kell telnie.

A felkészülési szakaszban, amely az edzések újraindulásától a tétmérkőzésekig tart, heti két alkalommal kell tesztelni a játékosokat, az edzőket és mindenki mást, aki a csapattal és a stábbal az edzéseken jelen van, részt vesz. Ezeket a teszteket mindenkin azonos időpontban kell elvégezni, és két mintavétel között nem telhet el 96 óránál több.

A harmadik szakaszban, amely közvetlenül a sorozatok indulása előtt kezdődik, minden bajnoki mérkőzés előtt 24-36 órával el kell végezni a PCR-tesztet a labdarúgókon és a velük érintkezésbe kerülő klubalkalmazottakon, valamint a mérkőzésen közreműködőkön.

Ha valakinek a teszteredménye pozitív, azt azonnal el kell különíteni, majd az általános előírások szerint 14 napos karanténba kell vonulnia. A visszatérése 48 órás tünetmentes idő és két negatív teszt után 24 órával lehetséges. A további egészségvédelemmel kapcsolatos ajánlásokról, javasolt eljárásokról a klubok részletes tájékoztatást kaptak az MLSZ-től.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés